Ruta gastronòmica

12.000 visitants i més de 2.000 racions de xató venudes a la Xatonada de Vilafranca

Pere Regull: 'la festa té tota la força i condicions per anar creixent, però cal plantejar aquest creixement amb tranquil·litat i intel·ligència'

Redacció Vilafranca del Penedès 26-02-2018 11:52 Lectures 1653
12.000 visitants i més de 2.000 racions de xató venudes a la Xatonada de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

12.000 visitants i més de 2.000 racions de xató venudes a la Xatonada de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca ha acollit, un any més, la celebració de la Festa del Xató i un any més amb èxit de públic i amb l’exhauriment de les racions, les 2.100 que es van posar a la venda.

La rambla de Sant Francesc va ser l’escenari ahir diumenge d’una nova edició de la Festa del Xató que enguany va comptar amb la presència del xef Oriol Castro, ambaixador de la Ruta del Xató.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, van ser els encarregats d’obrir la Festa institucionalment, acompanyats dels també regidors de Govern, Joan Manel Montfort i Raimon Gusi.

L’alcalde Pere Regull va destacar “el potencial d’aquesta festa que any rere any esgota les racions i omple la rambla de públic, local i forà.” Per a Pere Regull, cal un seguiment al creixement d’aquesta festa que “té tota la força i condicions per anar creixent, però cal plantejar aquest creixement amb tranquil·litat i intel·ligència.”

Malgrat l’origen d’aquesta festa va ser local, ara ja ha superat l’àmbit comarcal i supracomarcal. I és en aquest creixement que cal fer-hi un seguiment per mantenir l’èxit en l’organització.

La regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, va destacar l’èxit de públic “ja molt matiner. Abans de l’obertura de la venda de tiquets ja hi havia gent esperant.”

La regidora ha explicat que “la nostra festa té la particularitat que inclou les 5 varietats del xató, cosa que no passa en els altres municipis”.

M. Dolors Rius també va destacar la particularitat que té la Ruta del Xató que inclou 5 municipis de tres comarques, mar i muntanya, tres parcs naturals, i rutes turístiques molt variades. “Són un caps de setmana, els de la Ruta, que conviden molt a sortir de casa i conèixer el territori”.

La Festa del Xató de Vilafranca, que es va celebrar durant tot el matí d’ahir diumenge, va comptar també amb una alta participació en les diverses activitats programades i en els tallers de cuina infantil, així com en la masterclass impartida pel Xef Oriol Castro.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No