Eleccions a la Cambra

Ramon Masià vol unificar les delegacions del Garraf, l'Alt Penedès i l'Anoia a la Cambra de Comerç

L'advocat i economista, candidat a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona, promet més pes a les delegacions territorials en un acte al Vila Lauren amb empresaris locals

Ramon Masià s'ha reunit amb empresaris del Garraf a Star Bowl, les instal·lacions de bitlles ubicades al Vila Lauren. EIX

Ramon Masià s'ha reunit amb empresaris del Garraf a Star Bowl, les instal·lacions de bitlles ubicades al Vila Lauren. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Descentralitzar la Cambra de Comerç de Barcelona per atorgar un paper més rellevant a les delegacions territorials és una de les propostes destacades del candidat a presidir la cambra Ramon Masià. L'empresari, advocat i economista ha visitat Vilanova aquest dimecres al matí per presentar el seu programa entre empresaris del territori. Masià també aposta per agrupar delegacions: així, defensa la unificació de les delegacions del Garraf, l'Alt Penedès i l'Anoia perquè siguin “més proactives” i es potenciï l'atracció de noves empreses a les comarques de Barcelona.

Acompanyat de membres de la seva candidatura, Masià s'ha reunit amb empresaris de la zona a Star Bowl, les instal·lacions de bitlles ubicades al Vila Lauren. Malgrat que encara no hi ha data per a les eleccions de la cambra -fins que no es formi el nou govern de la Generalitat no està previst que es fixi el calendari, si bé el 30 de setembre és el darrer dia assignat per tancar el període electoral-, el candidat ha explicat el treball realitzat “des de fa nou mesos” per tal d'arribar a ser el nou president de la cambra. I per aconseguir-ho, Ramon Masià ha realitzat un cicle de trobades a les comarques de la província de Barcelona que s'ha tancat avui al Garraf.

Repartiment de les empreses arreu del territori

“Les delegacions tenen una importància extraordinària, com és el cas del Garraf i de Vilafranca. No volem replicar el model del centralisme clàssic”, ha dit el candidat. Així, l'advocat és partidari d'“esponjar el territori”, promovent que “es reparteixin les empreses i el teixit industrial arreu”. En aquest sentit, Ramon Masià ha posat com a exemple Alemanya, un país en el que “grans empreses estan a poblacions molt petites”. “Avui en dia, amb les noves tecnologies, no cal un milió d'habitants per tenir uns serveis centrals”, ha assegurat. L'advocat defensa la “descentralització” de la cambra. “Volem cameralitzar les delegacions, donar al territori un estatut que vagi més enllà de la delegació”, ha apuntat. Una de les vies per assolir aquesta proposta és que l'Anoia, el Garraf i l'Alt Penedès “tinguin una càmera pròpia sempre i quan hi hagi el vistiplau de la Generalitat”, de qui depèn en darrer terme la decisió d'unificar-les. “Farem aquest procés perquè les càmeres siguin més proactives i per portar empreses als polígons industrials”, ha afegit Masià.

Administrador de l'empresa Serviaux 2014, dedicada a l'assessorament financer i fiscal d'empreses, Ramon Masià és membre del ple de la Cambra de Comerç i del comitè executiu de Turisme de Barcelona a més de vicepresident executiu de la Fundació Barcelona Promoció. La seva candidatura compta amb la periodista Pilar Calvo, fundadora de Catalunya Ràdio i amb una reconeguda trajectòria en l'àmbit del periodisme esportiu; l'empresari i consultor Xavier Argenté, que ha exercit com a CEO de Bimbo, Gallina Blanca o Caprabo entre altres empreses; el CEO i fundador dels Clubs DiR Ramon Canela, o el co-director del Servei de Cirurgia ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Quirón Barcelona, Ramon Cugat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local