Gat Blau

La Nit dels Xarel.los de Vilafranca reunirà enguany 15 cellers al Claustre de Sant Francesc

Olga Guasch: 'Volem que la generació dels 30 anys s'acostumi a demanar i gaudir del vi quan surt a prendre alguna cosa'

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 30-05-2018 16:33 Lectures 1372
La Nit dels Xarel.los de Vilafranca reunirà enguany 15 cellers al Claustre de Sant Francesc. EIX

La Nit dels Xarel.los de Vilafranca reunirà enguany 15 cellers al Claustre de Sant Francesc. EIX

La desena edició de la Nit dels Xarel.los se celebrarà enguany el proper 16 de juny al Claustre de Sant Francesc amb la presència de 15 cellers penedesencs que oferiran la possibilitat de degustar fins a 31 varietats diferents de vins xarel.los molts dels quals són de nova o recent creació. La mostra s'ha presentat avui al restaurant Gat Blau de Vilafranca que és l'encarregat, un any més, de l'organització d'aquesta cita que ja s'ha convertit en un clàssic del calendari vitivinícola comarcal. La D.O.Penedès torna a col.laborar també amb la trobada.

Olga Guasch, propietària del restaurant Gat Blau i responsable de la mostra, ha explicat que “arribem als deu anys i això és un motiu d'orgull i un argument més per a seguir endavant. Vàrem començar amb només 5 cellers que, a més, havíem d'anar a buscar nosaltres mateixos i ara ja en tenim 15 i, fins i tot, hem de dir que no a alguns altres perquè la capacitat del Claustre de Sant Francesc no ens permet ampliar el ventall”.

L'edició d'aquest any arribarà amb algunes novetats. El tiquet d'entrada a la mostra, amb un preu de venda de 15 euros, permetrà la degustació de totes les varietats de xarel.lo presents a la trobada, de tres degustacions gastronòmiques, una degustació de postres i oferirà una copa de regal. El ventall d novetats també inclou l'opció de menjar ostres portades del Delta de l'Ebre servides al mateix moment i postres a base de Crackanies de Xarel.lo.

Buscant la generació jove

Olga Guasch ha assenyalat que “seguim creixent any darrera any, però ara el nostre principal objectiu és potenciar el segment jove. Volem que la generació dels 30 anys s'acostumi a demanar i gaudir del vi quan surt a prendre alguna cosa i la mostra d'enguany incidirà en aquest tema”.

La Nit dels Xarel.los obrirà les portes el dia 16 a les 7 de la tarda i les tancarà al punt de la mitjanit. Igual que l'any passat, els Castellers de Vilafranca participaran a la trobaba amb una exhibició en la que, tal i com ha explicat el seu president Joan Badell, s'intentarà aixecar un castell de 9.

Els 15 cellers que enguany es reuniran al Claustre de Sant Francesc són Albet i Noya, Can Descregut, Pinord, Esteve Gibert, Nadal, Oriol Rossell, Viladellops, Casa Berger, Jean Leon, Sumarroca, Parató, Valldolina, Jané Ventura, Ca N'Estella i Parés Baltà. Representants de tots ells han assistit avui a la presentació.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament