Fòrum Berger Balaguer

La Fundació Pinnae fa entrega de la línia d'Ajuts d'Impuls Social pel Penedès

La línia d'ajudes lliurada té una dotació total de 100.000 euros que recolza a sis projectes de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf

Redacció Vilafranca del Penedès 15-09-2018 10:17 Lectures 3160
La Fundació Pinnae fa entrega de la línia d'Ajuts d'Impuls Social pel Penedès. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae fa entrega de la línia d'Ajuts d'Impuls Social pel Penedès. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae ha fet el lliurament de la línia d'Ajuts d'Impuls Social pel Territori amb una dotació econòmica conjunta de 100.000 euros per als projectes guanyadors. En l'acte que s'ha celebrat al Fòrum Berger Balaguer amb la presència dels representants de les sis entitats guanyadores de la Convocatòria, s'han signat els acords de col·laboració amb la Fundació Pinnae i se'ls ha fet entrega dels diplomes de reconeixement que atorga la línia d'ajuts.

El lliurament l'han fet Martí Solé, President de la Fundació Pinnae i Pere Regull, Delegat del Govern de la Generalitat a la Vegueria Penedès i Alcalde de Vilafranca de Penedès. Martí Solé ha destacat "la tasca molt important" de les entitats socials a la Vegueria del Penedès i ha afegit que "donar suport a les entitats és la finalitat pel qual va néixer la Fundació Pinnae i això ens fa especialment feliços". El Sr. Martí Solé també ha avançat "que de cara als propers anys la Convocatòria d'Ajuts d'Impuls Social pel Territori s'anirà repetint amb una dotació econòmica que augmentarà".

Antoni Gistau, Director Tècnic de la Fundació Pinnae ha valorat "molt positivament la resposta de les entitats socials a la Convocatòria, que atorga una visió de la realitat social del nostre entorn".

L'acte va ser clausurat pel Sr. Pere Regull que va destacar la importància de les entitats "pel seu treball tan important en el territori per defensar els sectors més desprotegits" i també va agrair el treball de la Fundació Pinnae "per recuperar la tasca d'obra social que dóna suport a la tasca fonamental de les entitats".

La línia d'ajuts s'ha repartit entre sis projectes que es desenvolupen en les quatre comarques de la Vegueria Penedès. L'objectiu de la Convocatòria que es va obrir el passat mes d'abril, era oferir un suport econòmic a aquells projectes i entitats que treballen per a les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat i que es duguin a terme a les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

A la Convocatòria es van presentar un total de 40 projectes duts a terme per a 36 entitats diferents. El Patronat de la Fundació Pinnae actuant com a jurat i amb el  previ assessorament de la Fundació Pere Tarrés, va decidir atorgar la línia d'ajuts als projectes següents:

-L'Associació ActivaMent Delegació Garraf Penedès pel seu programa de capacitació, empoderament i inclusió de les persones amb trastorns mentals a partir de tallers formatius que tindran lloc a la seu territorial del Garraf i l’Alt Penedès.

-La Fundació Mas Albornà, que gestiona la petita empresa familiar EMBOTITS MALLART on treballen persones amb discapacitat intel·lectual i que té un gran impacte a les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia.

-L'Associació Salut Mental Catalunya Anoia per iniciar un Club de Joves amb problemàtiques de salut mental on puguin organitzar activitats autogestionades, reunir-se i rebre suport a l’àmbit territorial de l’Anoia, amb la finalitat de normalitzar la seva situació i apoderar-los en crear el seu projecte real de vida.

-La Fundació l’Espiga per l’adquisició d’un vehicle adaptat a persones amb diversitat funcional per tal d'organitzar sortides, activitats i facilitar els desplaçaments i transports als seus usuaris de l’Alt Penedès.

-La Fundació Amics de la Gent Gran que treballa per acompanyar a les persones grans que pateixen soledat promocionant la socialització i la sensibilització de la societat envers aquest problema. El projecte es desenvoluparà al Baix Penedès i Garraf.

-ACTUA, SCCL que ofereix un suport escolar accessible per a tots els infants perquè aprenguin o reforcin els continguts escolars seguint el mètode de la pedagogia Montessori. Aquest projecte servirà per ampliar el seu impacte a l’àmbit territorial del Garraf i l’Alt Penedès.

L'àmbit dels projectes que es buscaven tenia com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives. Amb l'obertura de la línia d'ajuts per a projectes d'impuls social pel territori, la Fundació Pinnae reforça el seu compromís adquirit amb el teixit social de la Vegueria Penedès amb la intenció de donar resposta als reptes socials que sovint són poc visibilitzats. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres