Patronal del vi

L’Associació Vinícola de Catalunya veu amb “preocupació” la política d’aranzels de Trump

Els productors de vi estan “tristos” i amb la sensació de ser uns “bocs expiatoris” del conflicte amb Airbus

ACN/ Xavi Toscano Vilafranca del Penedès 06-10-2019 11:46 Lectures 3278

La principal patronal catalana del vi, l’Associació Vinícola de Catalunya (AVC), es mostra “preocupada” per l’aplicació d’aranzels al vi que exporten als Estats Units. El vicepresident de l’associació, Xavier Cepero, ha explicat a l’ACN que l’aplicació d’aranzels “és un fre molt preocupant al consum” en un dels països que més importa els seus productes. De fet, els elaboradors de vi exporten gairebé el 70% de la seva producció. La patronal també ha afirmat que els productors es mostren “tristos” perquè tenen la sensació que són un “boc expiatori” en el conflicte d’Airbus. “Som un sector agrari que no tenim res a veure amb el negoci dels avions” ha dit Cepero.

L’Associació Vinícola de Catalunya també parla d’una situació “d’injusticia” respecte a d’altres països que exporten el mateix producte i als que el govern de Donald Trump no els hi aplicarà aranzels. “Inevitablement Catalunya sortirà perdent” ha admès el vicepresident de l’AVC.

Tot i la preocupació, l’AVC veu una porta d’esperança, i espera que no s’acabin aplicant els aranzels. Cepero ha confirmat que ja han fet el primer pas per posar-se en contacte amb altres patronals del mateix sector per “pressionar” i “evitar” que aquesta taxa s’acabi aplicant. “Confiem en que les administracions ens ajudin i ens defensin”, ha conclòs.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No