Patronal del vi

L’Associació Vinícola de Catalunya veu amb “preocupació” la política d’aranzels de Trump

Els productors de vi estan “tristos” i amb la sensació de ser uns “bocs expiatoris” del conflicte amb Airbus

ACN/ Xavi Toscano Vilafranca del Penedès 06-10-2019 11:46 Lectures 2933

La principal patronal catalana del vi, l’Associació Vinícola de Catalunya (AVC), es mostra “preocupada” per l’aplicació d’aranzels al vi que exporten als Estats Units. El vicepresident de l’associació, Xavier Cepero, ha explicat a l’ACN que l’aplicació d’aranzels “és un fre molt preocupant al consum” en un dels països que més importa els seus productes. De fet, els elaboradors de vi exporten gairebé el 70% de la seva producció. La patronal també ha afirmat que els productors es mostren “tristos” perquè tenen la sensació que són un “boc expiatori” en el conflicte d’Airbus. “Som un sector agrari que no tenim res a veure amb el negoci dels avions” ha dit Cepero.

L’Associació Vinícola de Catalunya també parla d’una situació “d’injusticia” respecte a d’altres països que exporten el mateix producte i als que el govern de Donald Trump no els hi aplicarà aranzels. “Inevitablement Catalunya sortirà perdent” ha admès el vicepresident de l’AVC.

Tot i la preocupació, l’AVC veu una porta d’esperança, i espera que no s’acabin aplicant els aranzels. Cepero ha confirmat que ja han fet el primer pas per posar-se en contacte amb altres patronals del mateix sector per “pressionar” i “evitar” que aquesta taxa s’acabi aplicant. “Confiem en que les administracions ens ajudin i ens defensin”, ha conclòs.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres