Guerra comercial

La DO Penedès estima en 1,5 milions d'euros l'afectació pels aranzels de Trump

El Penedès exporta cada any als Estats Units més de 330.000 ampolles

Aragonès demana la implicació de totes les administracions per evitar una guerra comercial amb els EUA

ACN Sant Sadurní d'Anoia 05-10-2019 11:17 Lectures 2029

Els productors de vi del Penedès han calculat que l'afectació pels aranzels que vol aplicar el govern americà els pot afectar en un 1,5 milions d'euros. El president de la DO Penedès, Joan Huguet ha explicat a l'ACN que són "més de 330.000 ampolles les que es veurien afectades". Calcula, però, que aquests no són números exactes ja que a les vinyes del Penedès també es fan vins que surten amb DO Catalunya i aquí "l'afectació seria major", ha dit Huguet. El president de la DO Penedès també ha explicat que començaran a fer gestions amb la Federació Espanyola del Vi i amb l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) per fer un "front comú" i "evitar" l'aplicació d'aquests aranzels.

Aragonès demana la implicació de totes les administracions per "evitar una guerra comercial" amb els EUA

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès ha demanat que totes les administracions estatals i europees "s'impliquin" en una negociació conjunta per "evitar una guerra comercial" amb els Estats Units. Aragonès ho ha dit aquest divendres durant la inauguració del Cavatast, la fira més important del sector del cava que se celebra aquest cap de setmana a Sant Sadurní d'Anoia. En aquest sentit ha volgut fer arribar al sector vinícola el suport del Govern. Sobre la crisi pel preu del raïm que pateix el sector, Aragonès ha demanat que els pagesos "rebin un preu just" pel que produeixen. "Un sector tant important com el del vi i el cava ha de poder repartir beneficis per a tothom", ha conclòs.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres