DO Penedès

Vi, gastronomia i dansa en la tercera edició de l'espectacle “Vins negres del Penedès”

Fins a tretze cellers prendran part en l'edició d'enguany el proper 9 de novembre

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 30-10-2019 15:23 Lectures 2467
Vi, gastronomia i dansa en la tercera edició de l'espectacle “Vins negres del Penedès”. Ramon Filella

Vi, gastronomia i dansa en la tercera edició de l'espectacle “Vins negres del Penedès”. Ramon Filella

El claustre dels Trinitaris de Vilafranca serà el proper 9 de novembre l'escenari de la tercera edició de l'espectacle “Vins negres del Penedès” en el que es combinaran el vi, la gastronomia i la dansa. Organitzat pel retaurant vilafranquí El Gat Blau i patrocinat per la D.O.Penedès, l'espectacle busca, un any més, valoritzar els vins negres de qualitat que s'elaboren a la comarca.

Fins a tretze cellers prendran part en l'edició d'enguany, dos més que en la del 2018. Es tracta dels cellers Albet i Noya, Viladellops, Can Feixes, Can Descregut, Oriol Rossell, Pinord, Parató, Clot dels Oms, Jean Leon, Sumarroca, Parés Baltà, Torres i Vins el Cep que oferiran al públic la possibilitat de degustar 19 vins negres d'alta gamma. Tal i com ha explicat Olga Guasch, del restaurant El Gat Blau, “la cita busca potenciar el coneixement dels vins negres de gran qualitat que tenim al Penedès i que formen part de les cartes dels millors restaurants del territori”.

El fil conductor de la vetllada al claustre dels Trinitaris serà un espectacle de dansa creat per la ballarina vilafranquina Sandra Ferré. L'espectacle constarà de quatre coreografies expressament ideades per a l'ocasió i que estaran estretament lligades a la simbologia vitiviníciola. Pel que fa a l'apartat gastronòmic hi haurà quatre propostes per a ser maridades amb els vins negres. A més, l'empresa familiar de Vilafranca “Mi&Cu” completarà l'oferta amb delícies de bombons que també estan pensades especificament per la vetllada.

Tiquet de 20 euros

L'espectacle començarà a les 7 de la tarda del 9 de novembre i s'allargarà durant gairebé quatre hores. Per a accedir-hi s'haurà de comprar un tiquet de 20 euros que donarà dret a un “forfait” de vins per a degustar-los tots i a quatre degustacions gastronòmiques. Igualment, es posarà a la venda un tiquet de repetició a un preu de 5 euros. Els tiquets es poden adquirir de manera anticipada al restaurant El Gat Blau o el dia de l'espectacle al mateix claustre dels Trinitaris.

Olga Guasch ha posat en valor en l'acte de presentació de l'esdeveniment que “la participació dels cellers és la clau d'aquest projecte. Estem molt satisfets de la resposta que trobem any darrera any i que ens anima a continuar endavant”. Per la seva banda, Francesc Olivella, president de la D.O.Penedès, ha coincidit en destacar la rellevància d'iniciatives com aquesta per potenciar l'oferta de vins negres de la comarca.

El claustre dels Trinitaris del carrer de La Font acollirà la cita per segon any consecutiu. La primera edició es va dur a terme al Palau Baltà, però la bona resposta de públic que va tenir va fer pensar en la necessitat de trobar un espai més ampli. El claustre dels Trinitaris ofereix aquesta major capacitat.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No