Entorn agrícola

El Consell Regulador de la DO Penedès demana la retirada del projecte del polígon Cal Vies

Per a la DO Penedès, aquest projecte és incoherent ja que impulsa un pla parcial industrial i logístic de 100 hectàrees a la plana penedesenca, amb una gran activitat agrícola

Redacció Castellví de la Marca 31-10-2019 9:03 Lectures 2722
El Consell Regulador de la DO Penedès demana la retirada del projecte del polígon Cal Vies. DO Penedès

El Consell Regulador de la DO Penedès demana la retirada del projecte del polígon Cal Vies. DO Penedès

El darrer ple del Consell Regulador de la DO Penedès celebrat el 29 d’octubre, ha aprovat una moció per retirar el Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal – Can Vies. Per a la DO Penedès, aquest projecte és incoherent ja que impulsa un pla parcial industrial i logístic de 100 hectàrees a la plana penedesenca, amb una gran activitat agrícola, d’un elevat valor paisatgístic i amb la presència d’una viticultura rica i viva. Per altra banda, també considera que iniciar plans directors destinats a magatzems logístics es contraposa amb el model territorial de la gran majoria de la població penedesenca i amb el Pla Parcial Territorial i el Catàleg del Paisatge de la Vegueria Penedès.

La DO Penedès demana una moratòria a tots els projectes del seu territori que puguin alterar les futures decisions derivades del debat ciutadà sobre el Pla Parcial Territorial. A mes a més, aposta per a proporcionar els mitjans necessaris per a tota la societat civil perquè pugui participar en l’elaboració d’aquest document, i que el debat se centri en els criteris d’un model territorial centrat en la gestió d’una Regió Agroalimentària del Penedès en el marc del Pla Territorial.

Canvis de model econòmic

Per la DO Penedès, els POUMs dels municipis de la regió Penedès estan excessivament dimensionats, fruit de les excessives previsions de creixement que s’apuntaven a finals dels 90 i que ara cal revisar. A més, apunta que a partir del 2008 va haver-hi un canvi de valors conceptuals del territori on la sostenibilitat, la producció alimentària de proximitat, les energies alternatives i l’estalvi i reciclatge de residus, s’han convertit en les prioritats a treballar.

L’avanç d’aquest Pla Director Sant Marçal – Can Vies va ser publicat el passat mes de juny per la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya. Aquest projecte defineix un nou polígon logístic de 110 hectàrees a la plana agrícola del Penedès, vinculat a la futura central intermodal del Logis Penedès.

El Plenari de la DO Penedès acorda que el President del Consell Regulador de la D.O Penedès enviï una carta al Conseller de Territori i Sostenibilitat formulant la retirada del Pla Director Urbanístic, per tal que el Penedès no sigui un territori dedicat a la Logística.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No