Conflicte Laboral

Protesta a les portes de Prysmian a Vilanova i la Geltrú contra els acomiadaments de Manlleu i Montcada (VÍDEO)

El Parlament insta el Govern a actuar per evitar el tancament de les plantes a Manlleu i Montcada i Reixac

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-11-2019 12:23 Lectures 3801
Protesta a les portes de Prysmian a Vilanova i la Geltrú contra els acomiadaments de Manlleu i Montcada . Eix

Protesta a les portes de Prysmian a Vilanova i la Geltrú contra els acomiadaments de Manlleu i Montcada . Eix

GALERIA D'IMATGES

Més de dues-centes persones s'han concentrat aquest matí a les portes de la planta de Prysmian a Vilanova i la Geltrú per protestar contra la política empresarial de la companyia, que tancarà les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac i acomiadarà 500 treballadors. Amb fogueres i neumàtics, els treballadors vilanovins han tallat el vial d'accés a la fàbrica i han mostrat el seu suport als companys de Manlleu i Montcada que es queden sense feina. De fet, portaveus dels treballadors de les dues plantes han participat de la concentració a Vilanova i la Geltrú per alertar de la situació de la companyia i denunciar que la política empresarial de la multinacional Prysmian creix a costa de deixar morir les antigues plantes de General Cable, viables econòmicament.

Al mateix temps, avui el Parlament ha aprovat instar el Govern a trobar una solució amb la direcció de Prysmian que eviti el tancament de les dues plantes que l'empresa té a Manlleu, a Osona, i a Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. La moció, que s'ha aprovat per unanimitat, també demana al Govern que faci complir la llei de la competència i faciliti la recerca d'inversors per mantenir l'activitat productiva a les dues plantes. En aquest sentit, tots els grups parlamentaris han posat en dubte les raons econòmiques que presenta l'empresa i han posat sobre la taula possibles motius d'especulació. L'aprovació del text s'ha fet amb la presència de l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i representants dels treballadors, que han agraït el suport del Parlament.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament