Cava ecològic

Codorniu signa un acord per cinc anys amb més de 170 viticultors de raïm ecològic del Penedès

La companyia ha volgut visibilitar la seva aposta pel cava ecològic amb una jornada de fi de verema

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 28-11-2019 17:04 Lectures 3303
Codorniu signa un acord per cinc anys amb més de 170 viticultors de raïm ecològic del Penedès. Codorniu

Codorniu signa un acord per cinc anys amb més de 170 viticultors de raïm ecològic del Penedès. Codorniu

Codorníu ha celebrat avui una trobada de germanor amb un total de 170 famílies de viticultors de la zona del Penedès, amb els quals ha signat un acord a cinc anys per la compra de producció de parcel·les seleccionades 100% ecològiques, que sumen un total de 1.400 hectàrees, a un preu de 440 EUR/T pels viticultors.

Amb aquesta fita, inèdita al sector, el celler més antic de Catalunya reafirma una vegada més el seu compromís per la viticultura i la seva transformació a ecològic.

“El que pretenem amb aquest tipus de contracte és consolidar la nostra aliança i demostrar al viticultor que forma part de la casa, i que durant els propers cincs anys podrà entrar el raïm a Codorníu amb tota seguretat”, declara Ramón Raventós, director general de Raventós Codorníu. “I no només això, sinó que des de Codorníu tenim el compromís ferm de treballar de forma conjunta facilitant tot el coneixement i feina de l’equip dels nostres tècnics per tal d’assegurar la millor qualitat” afegeix Raventós.

Així mateix, Codorníu entén el paper decisiu de la feina d’aquest col·lectiu pel que fa a la qualitat final dels seus caves i remarca la importància de treballar de costat per tal d’assolir l’excel·lència des de l’origen.

A més de celebrar la finalització de la temporada de verema, durant la trobada també s’han exposat propostes de millora, plantejant nous reptes i iniciatives que tenen com a objectiu reforçar el gran treball en equip que s’ha dut a terme l’última dècada, entre els viticultors de la zona i el celler. Una feina que s’ha vist reflectida en els bons resultats de l’última verema.

Per la seva part, Sergi Molinari, viticultor del Penedès, afirma que "la valoració és molt positiva, ja que aquest compromís entre l'elaborador i Codorníu assegura un projecte en comú, de futur i beneficiós per les dues parts" i afegeix que "aquest acord és una aposta per treballar conjuntament, afavorint així la nostra tranquil·litat i prosperitat del sector".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No