Crisi del coronavirus

CCOO reclama al govern una estratègia per protegir la gent gran del coronavirus

El sindicat demana donar resposta a persones grans vàlides i autònomes, dependents i residents en centres

Josep Maria Romero: 'estem vivint una situació d'excepcionalitat i no s'està garantint el dret a la salut laboral. És el cas de les treballadores de geriàtrics, un sector altament feminitzat i molt precari, on no s'està complint les mesures'

ACN Barcelona 01-04-2020 17:52 Lectures 1185
Josep Maria Romero, secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès i Garraf. EIX

Josep Maria Romero, secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès i Garraf. EIX

CCOO reclama als ministeris competents del govern espanyol una estratègia per protegir la gent gran del coronavirus, donant resposta a persones grans vàlides i autònomes, dependents i també residents en centres de majors. El sindicat identifica tres grans objectius: garantir a les persones en situació de dependència una atenció efectiva adequada; garantir la protecció de la salut de les professionals que presten els serveis d'atenció a la dependència, i mantenir en la mesura del possible l'activitat econòmica i l'ús del sector d'atenció a la dependència, de manera que administracions públiques, persones treballadores i empreses no es vegin afectades per les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària.

Si bé en els últims dies s'ha avançat en l'establiment de mesures i pautes d'actuació en centres residencials, la problemàtica del Servei d'Ajuda a Domicili segueix sense ser atesa, segons CCOO, que demana articular una regulació comuna que estableixi criteris bàsics generals. La dispersió d'agents que intervenen en la presa de decisions sobre aquest servei, empreses prestadores, ajuntaments i comunitats autònomes, alimenta la desinformació i el desconcert, continua el sindicat.

A més de reclamar els equips de protecció necessaris per a les treballadors, CCOO demana considerar l'ajuda a domicili un servei essencial, que no pugui ser suspès. També reclama més personal i realitzar proves diagnòstiques ràpides a treballadores i usuàries per a la presa de decisions sobre la seva classificació, ubicació i aïllament.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres