Nissan se'n va

El tancament de les plantes de Nissan a Catalunya afecta una desena d'empreses de l'Anoia

Es tracta d'un territori doblement tocat per la davallada econòmica i per la més recent crisi de la covid-19

ACN/ Estefania Escolà Igualada 28-05-2020 17:04 Lectures 1131
Pla general de les instal·lacions de Trire, a Òdena. ACN

Pla general de les instal·lacions de Trire, a Òdena. ACN

El tancament de les plantes de Nissan a Catalunya té conseqüències directes a l'Anoia, un territori greument tocat per la davallada econòmica i per la més recent crisi de la covid-19, que ha afectat de ple a la zona. La Unió Empresarial de l'Anoia calcula que, al territori, hi ha una desena d'empreses afectades amb 600 treballadors vinculats al sector de l'automoció i, per tant, també a Nissan. "Ho veiem amb preocupació. És una patacada gran venint d'una altra patacada. Plou sobre mullat", lamenta el seu president, Joan Domènech. Tot i que ara cal estudiar quin volum de feina generava Nissan, ja que cap de les companyies es dedicava exclusivament a aquesta empresa, les més afectades són Calaf Group, Braid, Trire, Snop o Reydel.

La Conca de l'Anoia ha estat la zona del país més afectada per la crisi de la covid-19 amb un tancament perimetral que va impactar greument les empreses del territori. Quan tot just s'estan recuperant, el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya és un nou gerro d'aigua freda. L'empresa automobilística dona feina a una desena de companyies de l'Anoia, que no treballen exclusivament per a l'empresa nipona, però que sí els hi genera un important volum de feina.

Segons el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech, ara cal veure quina serà la repercussió directe al territori. Des de l'Ajuntament d'Igualada també avaluen les conseqüències que el tancament de les plantes de Nissan pot tenir a la comarca. En concret, a l'Anoia, s'hi elaboren llantes, neumàtics, i petites peces de muntatge.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No