Vaga

El comitè d'empresa de Saint-Gobain confia en la vaga indefinida per evitar el tancament de la cristalleria de l'Arboç

Els treballadors tallaran l'-N340 aquest diumenge en una nova mobilització

ACN/ Mar Rovira L'Arboç 05-09-2020 19:47 Lectures 2915
El comitè d'empresa de Sanit-Gobain confia en la vaga indefinida per evitar el tancament de la cristalleria de l'Arboç. ACN

El comitè d'empresa de Sanit-Gobain confia en la vaga indefinida per evitar el tancament de la cristalleria de l'Arboç. ACN

El comitè d'empresa de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç crida a secundar la vaga indefinida que començarà la matinada d'aquest diumenge. En declaracions a l'ACN, el seu president, José Alberto Garcia, ha demanat la màxima implicació de la plantilla per evitar el cessament de l'activitat de la divisió Glass: "Esperem que la gent s'uneixi al màxim". Els treballadors s'han aplegat aquest dissabte al matí en un esmorzar reivindicatiu i tenen previst tornar a protestar aquest diumenge, tallant l'N-340.

Gairebé una cinquantena de persones s'han reunit des de primera hora d'aquest matí a les portes de la fàbrica de Saint-Gobain per participar en un esmorzar reivindicatiu. Es tracta d'una nova protesta contra la decisió, anunciada a finals d'agost, d'aturar l'activitat a la divisió Glass. Així, els empleats "escalfen motors" de cara a la vaga indefinida que inicien a les sis de la matinada d'aquest diumenge i que s'allargarà com a mínim durant els 30 dies previstos del període de negociació. "Estem preparats per a la lluita", ha assegurat el president del comitè d'empresa.

Garcia també ha fet una crida a la màxima participació dels treballadors de la fàbrica per aconseguir revertir el tancament. "Això és una situació que fins ara no havíem viscut i que requereix el màxim suport de tots, perquè estem parlant d'un tancament, no d'un conveni o de cap altra problema, sinó d'un tancament que pot arribar a l'acomiadament en un futur molt pròxim de mil famílies", ha apuntat.

El cessament de l'activitat de la divisió Glass suposaria l'acomiadament de 122 persones, segons els sindicats. A la vegada, els sindicalistes indiquen que el tancament parcial posaria en dubte la continuïtat de la divisió Sekurit, on treballen 260 persones. A més, dels treballadors i empreses que hi treballen indirectament.

El president del comitè d'empresa ha denunciat que la direcció de la multinacional manté la mateixa postura des de l'anunci del tancament i que no té la intenció de canviar-la. "Estan jugant amb els avisos, amb nocturnitat i traïdoria. Tenim clar que l'únic camí és el de la reconstrucció d'aquest forn", ha manifestat. Malgrat això, s'ha mostrat optimista de cara a la negociació i ha agraït el suport de les administracions i dels grups polítics, com ara el PSC i la CUP.

El comitè d'empresa es reunirà via telemàtica aquest dilluns amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chackir El Homrani i amb representants del Ministeri d'Indústria per buscar solucions. A la reunió, també hi participaran els alcaldes de l'Arboç i de Banyeres del Penedès.

Segon tall a l'-N340 per protestar contra el tancament

Abans però, els treballadors es manifestaran, per segon diumenge consecutiu, a l'Arboç. La protesta començarà a les sis de la tarda a les portes de la fàbrica i es dirigirà cap a l'N-340, on els manifestants tenen previst tallar la via. A diferència de la mobilització de diumenge passat, la marxa té previst retornar cap a la planta.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No