Node Garraf

Neix el segell Garraf Gastronòmic per promocionar les singularitats de la cuina comarcal

Dinou establiments seran l'avantguarda de la restauració del Garraf i faran d'ambaixadors del districte gastronòmic

Redacció Sant Pere de Ribes 16-09-2020 17:16 Lectures 2692
Neix el segell Garraf Gastronòmic per promocionar les singularitats de la cuina comarcal . Node Garraf

Neix el segell Garraf Gastronòmic per promocionar les singularitats de la cuina comarcal . Node Garraf

L'Agència de Desenvolupament NODE Garraf ha reunit a Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, els presidents dels gremis d'hostaleria de Sitges i Vilanova i la Geltrú i una representació dels 19 establiments que des d'avui componen el Garraf Gastronòmic. Rosa Huguet, presidenta de NODE Garraf, i Antònia Pulido, regidora de Turisme de Sant Pere de Ribes, han obert l'acte de presentació del nou segell promocional.

Garraf Gastronòmic s'emmarca en l'estratègia de turisme gurmet que impulsa NODE Garraf, de la mà de la Diputació de Barcelona. Es tracta de recuperar el prestigi de la comarca com a punt d’interès gastronòmic i promocionar els atractius de la seva cuina mediterrània. Hi ha tota una llista d’arguments que pretexten aquesta iniciativa. Es tenen en compte la genuïnitat, arran del llegat culinari de moltes generacions; la diversitat, a partir del receptari tradicional, posat al dia; l’autenticitat, amb els relats dels ranxos a bord i de terra endins; l’exclusivitat, amb productes autòctons de la terra i el mar, i la sostenibilitat, amb un bon nombre d’ecoproductors compromesos. Es reforça l’aposta amb el mestratge dels productors i els elaboradors de l’entorn i amb la singularitat del binomi enogastronòmic.

Com a avantatge afegit, el Garraf es presenta en la seva plenitud mediterrània: terra i port d’acollida. La seva vocació amfitriona s’acompanya d’una climatologia molt favorable i una geografia molt a l’abast, tant per la seva ubicació com per les connexions i comunicacions. Fruit de l’estratègia de turisme gurmet s'ha creat Garraf Gastronòmic, que aplega una selecció de restaurants de la comarca, i també Vins del Massís del Garraf, que reuneix una quinzena de cellers d'aquesta subzona de la DO Penedès.

La llista d'establiments que formen part del Garraf Gastronòmic en el seu inici està oberta a noves incorporacions, sempre i quan compleixin amb els requeriments proposats i es comprometin a participar de manera activa. Els establiments precursors del Garraf Gastronòmic són El Peixet, de Cubelles; Les Piques, d'Olivella; Finca Mas Solers, de Sant Pere de Ribes; Aqua, Fragata, La Nansa, La Salseta, Mare Nostrum i PícNic, de Sitges, i 1918 Cuina del Mar, Bar del Mercat, Ceferino, El Dinou, L'Artiga, La Cucanya, La Cullera Mediterrània, La Daurada Restaurant, Marejol i Xiringuito Miramar, de Vilanova i la Geltrú.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No