Crisi a la indústria

La jutgessa accepta a tràmit el concurs de creditors de la planta d'Alfisa als Monjos

Després de més d'un mes de vaga indefinida, els treballadors demanen a l'administració 'que compleixi amb el compromís de buscar un nou inversor per mantenir la fàbrica i el centenar de llocs de feina'

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 23-10-2020 12:39 Lectures 3790

La jutgessa ha acceptat aquest setmana a tràmit el concurs de creditors que desencalla la situació de la planta d'Alfisa a Santa Margarida i els Monjos. Amb la direcció de la multinacional xinesa JinJiang Industries Europe desapareguda, els treballadors de la planta dels Monjos reclamaven des de l'inici del conflicte una intervenció de la fàbrica per poder mantenir els seus llocs de feina. Ara, després de més d'un mes de vaga indefinida, els treballadors demanen a l'administració 'que compleixi amb el compromís de buscar un nou inversor per mantenir la fàbrica en actiu i garantir el centenar de llocs de feina'.

Àngel Arana, president del comité d'Alfisa, ha explicat que en aquest mes de vaga indefinida, diverses administracions i partits polítics han contactat amb ells per donar el seu suport a la plantilla: "ara és el moment que es materialitzin les promeses que ens han anat fent. Ens han dit des del principi que sense un administrador concursal, l'Administració no podia intervenir. Ara la situació és nova i confiem que compleixin amb el que ens han dit perquè nosaltres volem recuperar la feina, no busquem que ens paguin indemnitzacions".

Els 95 treballadors d'Alfisa van iniciar el 14 de setembre una vaga indefinida per reclamar els diners que els deu una empresa que acumula nombrosos impagaments amb tota mena de proveïdors per una "guerra particular" amb Renault, el seu client principal. En els darrers mesos de feina, la plantilla va haver de treballar sense subministrament de llum ni gas, amb generadors externs que van funcionar fins que els impagaments amb l'empresa subministradora de gasoil els va aturar.  Segons el comitè, la planta d'Alfisa als Monjos acumula nombrosos deutes malgrat el grup al qual pertany, Jinjiang Industries Europe, sí que és solvent. En aquest sentit, defensen que la fàbrica podria convertir-se en proveïdora oficial de Renault "si no hi hagués una guerra interna dins el grup empresarial".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No