Crisi a la indústria

Alfisa a Santa Margarida i els Monjos entra en concurs de creditors

Els treballadors, disposats a reprendre l'activitat després que la justícia hagi designat un administrador concursal

ACN/ Gemma Sánchez Santa Margarida i dels Monjos 28-10-2020 8:23 Lectures 3232
Pla general de l'edifici principal d'Alfisa, a Santa Margarida i els Monjos. Imatge del 10 de setembre del 2020. ACN

Pla general de l'edifici principal d'Alfisa, a Santa Margarida i els Monjos. Imatge del 10 de setembre del 2020. ACN

La fàbrica d'Alfisa a Santa Margarida i els Monjos ha entrat en concurs de creditors, quan fa més d'un mes i mig que està tancada. El comitè d'empresa, que havia denunciat públicament l'abandonament de les instal·lacions per part de la multinacional Jinjiang Industries, ha celebrat la mesura com a via per desencallar la situació de la plantilla. El president del comitè, Àngel Arana, ha detallat a l'ACN que aquest dilluns la jutgessa ha designat l'administrador concursal, fet que els dona "esperances" de poder reprendre la producció. Arana recorda que la planta va deixar de funcionar a principis de setembre i que els 95 treballadors es van declarar en vaga el 14 del mateix mes.

El comitè d'empresa confia que la designació de l'administrador concursal permeti reprendre la relació amb Renault, el principal client d'aquesta fàbrica dedicada als components per a l'automoció. "Si hi ha feina, ens posarem a treballar d'immediat", apunta Arana, que recorda que l'administrador té "plens poders" i, a la pràctica, "exercirà de director fins que aparegui un comprador".

Amb el concurs de creditors en marxa, els treballadors d'Alfisa insten la Generalitat a implicar-se en resoldre la situació de la planta. "Al setembre ens van dir que ens ajudarien quan tinguéssim un administrador, així que esperem que ara compleixin la seva paraula i col·laborin per reprendre l'activitat amb Renault i per trobar un comprador", explica el president el comitè.

Arana veu complex que en dos mesos aparegui un inversor per quedar-se les instal·lacions, com marca el termini legal per decidir sobre la continuïtat de la fàbrica. Amb tot, sí que confia que Renault tornarà a proveir-se d'Alfisa i diu que això els pot garantir el futur. Arana remarca que legalment podrien mantenir l'activitat més enllà de dos mesos sempre i quan tinguin un client potent i augura que això, a la llarga, "segur que faria aparèixer un inversor".

Durant els propers dies, els treballadors tenen prevista la primera reunió amb l'administrador concursal per desencallar la situació, mentre denuncien que els propietaris i directors de la fàbrica "han desaparegut". Tècnicament, els 95 treballadors continuen la vaga indefinida que van començar el 14 de setembre. Mentrestant, recorden que la companyia va deixar a deure la meitat de la nòmina del mes d'agost i la meitat del setembre.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No