Vaga indefinida

Els treballadors d'Alfisa reclamen la intervenció urgent de les administracions: "hi ha famílies que ja no tenen ni per menjar"

La plantilla fa un mes que està en vaga indefinida a les portes de la fàbrica, l'empresa 'està desapareguda' i sense un concurs de creditors no tenen ni ajuts ni dret a l'atur

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 12-10-2020 11:20 Lectures 3072
Els treballadors d'Alfisa reclamen la intervenció urgent de les administracions. EIX

Els treballadors d'Alfisa reclamen la intervenció urgent de les administracions. EIX

Els treballadors d'Alfisa, a Santa Margarida i els Monjos, reclamen la intervenció urgent de les administracions en el seu conflicte laboral: "hi ha famílies que ja no tenen ni per menjar". La plantilla va iniciar ara fa un mes una vaga indefinida a l'empresa, dedicada a fabricar peces per a l'automòbil, però després de 28 dies de protestes, la direcció de la multinacional xinesa JinJiang Industries Europe continua desapareguda, els treballadors no han cobrat res al mes d'octubre, van cobrar la meitat del sou al mes de setembre i les famílies ja necessiten de la intervenció dels serveis socials per tenir serveis bàsics.

Àngel Arana, president del comité de treballadors d'Alfisa, lamenta que la situació estigui estancada i no s'avanci en la resolució del conflicte: "l'administració no pot deixar de banda aquestes 95 famílies, les bones intencions i les paraules de suport s'han de materialitzar en accions concretes perquè després de 28 dies estem pitjor, els diners s'acaben i si la nostra situació laboral no se soluciona, no podem cobrar ni de l'atur, ni buscar una altra feina, ni demanar ajuts a serveis socials, ni fer res... però aquí ja hi ha gent que està passant gana". Arana reclama el compromís de les administracions per garantir el futur d'una empresa viable econòmicament: "diuen que sense el concurs de creditors, l'administració no pot fer res".

Els 95 treballadors d'Alfisa van iniciar el 14 de setembre una vaga indefinida per reclamar els diners que els deu una empresa que acumula nombrosos impagaments amb tota mena de proveïdors per una "lluita" amb Renault, el seu client principal. En els darrers mesos de feina, la plantilla va haver de treballar sense subministrament de llum ni gas, amb generadors externs que van funcionar fins que els impagaments amb l'empresa subministradora de gasoil els va aturar.  Segons el comitè, la planta d'Alfisa als Monjos acumula nombrosos deutes malgrat el grup al qual pertany, Jinjiang Industries Europe, sí que és solvent. En aquest sentit, defensen que la fàbrica podria convertir-se en proveïdora oficial de Renault "si no hi hagués una guerra interna dins el grup empresarial".

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No