Crisi del coronavirus

Treball anuncia un ajut específic d'1 MEUR per als municipis afectats pel confinament perimetral de la Conca d'Òdena

Es tracta d'un pla que té per objectiu fomentar l'ocupació i ajudar el teixit productiu

ACN/ Mar Martí Igualada 03-11-2020 19:54 Lectures 2242
Pla obert del conseller Chakir el Homrani amb els alcaldes de la Conca d'Òdena. 3 de novembre de 2011. ACN

Pla obert del conseller Chakir el Homrani amb els alcaldes de la Conca d'Òdena. 3 de novembre de 2011. ACN

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat aquest dimarts als alcaldes de la Conca d'Òdena un pla específic de recuperació econòmica i social valorat en 1 MEUR. L'ajut es destinarà a Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena, els quatre municipis que van patir un confinament perimetral a l'inici de la pandèmia. El pla, que es vehicularà a través del SOC, ha de servir, segons ha detallat el conseller, per fomentar l'ocupació i ajudar el teixit productiu. El Homrani també ha deixat clar que el pla l'elaborarà i implementarà "el propi territori": "nosaltres no diem al territori quines polítiques ha de fer, sinó que podran dissenyar el projecte que considerin mes adequat".

El Homrani ha recordat que la Conca d'Òdena va ser el primer territori que va patir un confinament perimetral a l'inici de la pandèmia de la covid-19 i ha assegurat que "aquestes mesures de restricció de al mobilitat van ser necessàries, però això no treu que tinguessin una afectació específica en l'àmbit econòmic". Per això, el conseller ha anunciat aquest dimarts un pla específic de recuperació econòmica i social valorat en 1 MEUR.

En concret, el pla subvencionarà projectes ocupacionals i de millora del teixit productiu amb l'objectiu de crear i mantenir ocupació de qualitat, consolidar l'activitat dels sectors productius generadors d'ocupació al territori i possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més desafavorides. Les línies generals del pla de xoc quedaran recollides en un decret llei que està enllestint el departament de Treball per donar suport als territoris especialment afectats per la pandèmia i les restriccions de mobilitat.

Segons ha detallat el conseller, el pla de recuperació econòmica seguirà dos eixos: el foment de l'ocupació i la millora del teixit productiu. Entre d'altres, les actuacions que es duran a terme seran plans d'ocupació, programes per a millorar la capacitació i qualificació dels treballadors, promoció del comerç local i de proximitat, etc. El Homrani, però, ha deixat clar que les propostes s'elaboraran i implementaran des del territori amb l'acompanyament del SOC.

De la seva banda, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha agraït el suport rebut per part del Departament de Treball, però ha deixat clar que els municipis de la Conca "no rebem avui cap tracte de favor". Castells també ha expressat que aquest ajut és "molt benvingut" però creu que "en faran falta més". A més, el batlle també ha volgut ressaltar el treball conjunt dels 7 alcaldes que formen part de la Conca d'Òdena i que són de colors polítics molt diferents.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No