Edició especial

La Fira del Gall combinarà la venda i l'exposició presencial amb la virtual dels productes de proximitat

La 356ena edició de la Fira del Gall tornarà a ser enguany una realitat a Vilafranca del Penedès malgrat els efectes de la pandèmia de la Covid-19

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 30-11-2020 16:37 Lectures 2071
La Fira del Gall combinarà la venda i l'exposició presencial amb la virtual dels productes de proximitat. Ramon Filella

La Fira del Gall combinarà la venda i l'exposició presencial amb la virtual dels productes de proximitat. Ramon Filella

La 356ena edició de la Fira del Gall tornarà a ser enguany una realitat a Vilafranca del Penedès malgrat els efectes de la pandèmia de la Covid-19. La fira tindrà aquest 2020 un doble vessant presencial i virtual per tal de garantir la celebració d'un certamen històric que situa, any darrera any, la gastronomia de proximitat del Penedès en la primera plana de l'actualitat a tot el país.

De fet, des d'avui mateix, la part virtual de la fira d'aquest any ja es posa en marxa. Un web (www.firadelgall.cat) permetrà els visitants conèixer els tres elements que han convertit l'activitat en un referent a Catalunya, el Gall del Penedès amb IGP, la gastronomia d'alta qualitat que oferiran 4 restaurants i els vins de la DO Penedès. A través de la pàgina es podrà consultar tota la informació sobre les activitats complementàries de la fira i també reservar els productes gastronòmics que es presenten. Un cop adquirits, els productes s'enviaran a casa del comprador.

La fira, però, no renuncia a la seva part presencial i el cap de setmana del 19 i 20 de desembre, hi haurà un mercat de gastronomia de proximitat ubicat a la Plaça Jaume I on els visitants podran comprar exemplars sacrificats de Gall del Penedès amb IGP i plats d'aviram cuinats. Aiximateix, hi haurà una selecció de vins amb DO Penedès per a maridar-los a les respectives llars dels visitants. El mercat estarà obert el dissabte i el diumenge en horari de 9 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a les 8.30 del vespre. Per accedir a la fira caldrà seguir les indicacions de seguretat.

Capacitat de persistir

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat durant l'acte de presentació de la fira dut a terme al restaurant Cigró d'Or, un dels participants en el certament, que “hem d'estar molt contents de poder celebrar la fira en l'actual situació de pandèmia. Es un exemple més de la nostra persistència com a societat en els moments més difícils”. Regull ha recordat que “la Fira del Gall és una de les coses que portem al nostre ADN i no hi podem renunciar”.

També està previst un acte inaugural el 16 de desembre que consistirà en la projecció del documental “Revolución Líquida” al Vinseum. Un cop acabada la projecció, es presentarà el paté realitzat per Mallart-Fundació Mas Alborà fet amb Gall del Penedès amb IGP. La fira 2020 tampoc renuncia als tastos presencials i se n'han programat diversos a Cal Posas (Plaça de l'Oli) amb un aforament limitat a 20 persones cadascun d'ells i les corresponents mesures de seguretat sanitària. Cada tast tindrà un cost de 10 euros que s'hauran d'abonar un quart d'hora abans de cada sessió. Per a participar-hi, caldrà una inscripció prèvia (comunicacio@dopenedes.cat) o trucant al 93-890-48-11.

La regidora de Promoció Turística de Vilafranca, Dolors Rius, ha assenyalat que “tindrem una part molt important de l'oferta habitual de la fira, però, això sí, en un format adaptat a les actuals circumstàncies. En el mercat de proximitat de la Plaça Jaume I, per exemple, hi haurà tres stands amb els cellers, els restaurants i els criadors de Gall del Penedès que participen aquest any”.

Un del canvis d'aquest 2020 serà l'absència de pregó presencial que, normalment, es duia a terme el dimecres previ al cap de setmana de la fira. No hi haurà pregó, però sí que hi haurà un ambaixador que serà el reconegut cuiner Carles Gaig. Gaig ofereix des de fa anys Gall del Penedès a la seva carta i, per tant, és un professional molt adequat per realitzar aquesta tasca representativa.

Entre la nova oferta de l'edició d'enguany també destaca el fet que fins a 15 establiments especialitzats de la vila ofereriran aviram autòcton per elaborar receptes amb el producte. Es podran adquirir entre els dies 4 i 20 de desembre.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No