Pla de Reactivació Econòmica

Vilanova i la Geltrú obre la porta a autoritzar l'obertura comercial els diumenges i festius a tota la ciutat

L'esborrany del Pla de Reactivació Econòmica de la capital del Garraf aposta per dinamitzar 10 àmbits econòmics

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-02-2021 10:28 Lectures 5928

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està preparant el Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat que vol ser una eina estratègica amb una durada de 4 anys que enforteixi VNG com a capital i estructuri la ruta en el desenvolupament de polítiques de dinamització i promoció econòmica.

L'esborrany del document s'estructura en deu àmbits que són: l'Ajuntament; l'Oficina d'Empresa; la indústria, la formació i l'ocupació; la innovació, la robòtica i el coneixement; els mercats i el primer sector; les fires i mercats de petit format; el comerç; el turisme i l'economia Social i Solidària.

Un dels temes que proposa el pla és l'autorització municipal de l'obertura comercial en diumenges i festius a tota la ciutat. Aquesta és una demanda existent per part de diferents establiments comercials del municipi, del sector turístic i de la restauració.

Davant d'aquesta proposta, la regidoria de Promoció Econòmica ja ha encarregat un estudi per tal de valorar els pros i contres d'aquesta possible autorització d'obertura comercial en diumenges i festius a tota la ciutat.

Ara com ara l'autorització d'obertura comercial en diumenges i festius a la ciutat només es dóna a la façana marítima i al voltant de la ronda d'Europa, cosa que suposa un desequilibri en el desenvolupament comercial a la ciutat i una pèrdua d'oportunitats en les zones on no hi ha aquesta autorització d'obertura.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No