Viu Comerç

Vilanova i la Geltrú reobre el debat sobre l'obertura de les botigues en diumenges i festius

Es presenta un estudi sobre els horaris comercials que recomana obrir en diumenges i festius a tota la ciutat

Vilanova i la Geltrú reobre el debat sobre l'obertura de les botigues en diumenges i festius. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú reobre el debat sobre l'obertura de les botigues en diumenges i festius. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament va presentar dilluns als establiments comercials l'estudi sobre l'obertura en diumenges i festius al municipi. Aquest document analitza els pros i contres de l'ampliació dels horaris comercials a Vilanova i la Geltrú.

El document recomana que VNG faci extensiva l'autorització d'obertura a tota la ciutat per l'acceptació majoritària, tant de la ciutadania com de la població de l'àrea d'influència. A més l'estudi afirma que l'oferta comercial local té prou atractiu per a atraure les persones residents, les de l'àrea d'influència comercial i a persones d'altres poblacions (turistes).

La presentació es va fer davant d'una quarantena d'associats a Viu Comerç. El president de l'associació, Joan Galimany, va explicar que la necessitat de tenir aquest estudi va sorgir d'una reunió on el Gremi d'Hosteleria i l'Estació Nàutica es van mostrar totalment favorables a la possibilitat d'obrir en diumenges i festius mentre que l'associació comercial mostrava més reticències.

Tot i l'opinió contrària a obrir els diumenges i festius de la majoria dels presents, alguns assistents es van mostrar favorables al fet que al centre de la ciutat sigui possible aquesta obertura.

En la trobada també es va mostrar preocupació per com afectarà l'obertura del parc de mitjanes superfícies comercials a la zona de la Masia d'en Barreres que ja està en un avançat estat de construcció, així com la posada en marxa dels cinemes a aquella mateixa zona.

L'estudi sobre els horaris comercials revela dades com ara que els visitants provinents de l'àrea de l'Eix Diagonal (Vilafranca, Igualada i Manresa) mostren predisposició de compra en diumenge a Vilanova i la Geltrú, i un 63% hi realitza 7 vistes l'any. També afirma que el 67% de persones entrevistades que no estan d'acord en obrir en diumenge, diuen que comprarien productes d'alimentació els diumenges.

En aquests moments la zona de baix-a-mar (per sota de la via del tren), i tota la ronda d'Europa fins a la Masia d'en Barreres ja poden obrir en diumenges i festius, perquè Vilanova i la Geltrú té la consideració de ciutat turística. Només el centre ha optat per no acollir-se a aquesta denominació.

La presentació de l'estudi es va fer dilluns, a l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball), i va comptar amb la presència de la regidora d'Empresa, Conxi Martínez.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local