Excepcionalitat turística

Els comerciants de Vilanova i la Geltrú avisen l'Ajuntament que és “inviable” obrir els diumenges i festius

El sector reclama inversions en il·luminació, neteja i millora dels carrers abans de liberalitzar els horaris

Els comerciants de Vilanova i la Geltrú avisen l'Ajuntament que és “inviable” obrir els diumenges i festius. ACN

Els comerciants de Vilanova i la Geltrú avisen l'Ajuntament que és “inviable” obrir els diumenges i festius. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’associació de comerciants de Vilanova i la Geltrú, Viu Comerç, recela de la petició que l’Ajuntament ha fet a la Generalitat per a què permeti a les botigues d’arreu de la ciutat obrir els diumenges i festius . L’entitat, que agrupa 220 establiments, ho veu "inviable". "L’Ajuntament ha començat la casa per la teulada", critica a l’ACN el president de Viu Comerç, Joan Galimany, que reclama al govern local un pla d’inversions en il·luminació, neteja i millora dels carrers abans d’ampliar els dies d’obertura. Al mateix temps, avisa que la majoria de negocis locals no tenen capacitat d’assumir més dies de feina si volen garantir una mínima conciliació familiar, ni tampoc poden ampliar la plantilla.

A l’espera que la Direcció General de Comerç de la Generalitat autoritzi aquesta liberalització horària a tota la ciutat, tal com demana l’Ajuntament, Galimany vaticina que "només l’aprofitaran les grans marques i franquícies” i lamenta que “com sempre, qui en sortirà perjudicat serà el petit comerç local”.

“Si crees un espai adequat, la gent demanarà obrir més dies, però ara no és així”, recalca el president de Viu Comerç, que recorda que l’entitat va difondre una enquesta entre els seus associats per palpar l’interès i la viabilitat d’obrir els diumenges i festius. El resultat va ser que “no volien aquesta mesura”. “No hi ha una rendibilitat que compensi l’esforç econòmic de contractar més personal”, explica Galimany, que insisteix que és necessari millorar l’espai públic per atraure més compradors i, aleshores sí, valorar si s’amplien els dies d’obertura.

En el marc d’aquesta millora de l’espai públic que demanen els comerciants, Galimany assenyala també el paper del nou pla de mobilitat impulsat per l’Ajuntament. Avisa que la pacificació del centre “no està preveient una sèrie de molèsties evidents per als vilanovins i per a la gent de fora” i tem que la reducció del trànsit expulsi els compradors a altres municipis o els situï només al futur centre comercial que obrirà a les afores de la ciutat abans de Nadal. “S’està formant la tempesta perfecta”, lamenta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local