Ruta gastronòmica

La Festa del Xató de Vilafranca es reconverteix en la Quinzena del Xató, del 14 al 28 de març

El mestre xatonaire vilafranquí Manel Vázquez, participant a Masterchef Júnior de TVE participarà de la proposta infantil que substitueix els tallers de xató

Redacció Vilafranca del Penedès 09-03-2021 10:25 Lectures 1225

La situació actual de pandèmia ha obligat, com en molts altres esdeveniments, a cancel·lar la Festa del Xató de Vilafranca d’enguany. Tanmateix, i per no perdre del tot aquesta jornada gastronòmica característica que té el xató i el vi com a protagonistes, i per afavorir un dels sectors més afectats per aquesta crisi, l’hostaleria, des del Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport de la Ruta del Xató i del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, s’ha impulsat la Quinzena del Xató.

Aquesta iniciativa estarà en marxa del 14 al 28 març, amb la participació de setze restaurants de la Vila que, de manera voluntària, s’han adherit a la campanya. Aquests restaurants tindran preparats xató tant per consumir al mateix restaurant com per endur-se’l.

Els restaurants participants a la quinzena són AmaNida, Cal Joanet, Cal Ton, Can Bellés, Cèntric Gastro Bar, Despertaferro, El Caliu, El Convent, El Gat Blau, La Fornal, La Garnatxa, La Rambla, Platets, Restaurant Cafeteria Casino, Rit Rat Rut i Romaní.

La Quinzena, a més, promocionarà amb la consumició o compra per emportar de dos xatons i una ampolla de vi, el regal d’una altra ampolla de vi dels cellers de Vilafranca del Penedès Bodegues Pinord, Caves Mascaró, Heretat Mas Tinell i Família Torres, que caldrà recollir a l’Oficina de Turisme de Vilafranca amb el tiquet que facilitaran els restaurants.

Per substituir els tallers de xató per als infants que es realitzen habitualment durant la festa, es posa en marxa un concurs que té per objectiu publicar un vídeo a Instagram fent el xató. Aquesta vegada gaudirem del mestre xatonaire el vilafranquí Manel Vázquez, participant a Masterchef Júnior de TVE. En el concurs hi haurà tres premis: al xató més original, al plat més ben presentat i al vídeo més divertit.

Finalment, i també al perfil d’Instagram @turismevilafranca, hi haurà un sorteig per totes aquelles persones que comparteixin una imatge relacionada amb el xató per aquesta xarxa amb l’etiqueta #QuinzenadelXató. Per les bases i per a més informació: https://www.turismevilafranca.com/ca/quinzena-del-xato

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, explica que, com en moltes de les activitats del darrer any, “la Festa del Xató s’ha hagut d’adaptar a la situació de pandèmia que estem vivint, intentant mantenir l’essència tot el que es pugui”. A diferència d’altres anys en què es podien degustar les diferents varietats de xató com era característic de la Festa del Xató vilafranquina, la regidora ha destacat que l’esdeveniment s’allargarà 15 dies i amb forta presència a les xarxes socials, sobretot Instagram. La voluntat de l’Ajuntament, segons M. Dolors Rius, és continuar donant suport a “dos sectors que han resultat molt afectats per la pandèmia: la restauració i els cellers i elaboradors locals, que han respost de forma molt positiva a la iniciativa”.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No