Gremi de Pastisseria

El pastisser vilafranquí Ramon Bertran Simon rep el diploma de ‘mestre artesà alimentari’

Els diplomes reconeixen l’ofici de tres pastissers de la demarcació de Tarragona, sis de la de Barcelona, i quatre de Girona

Tretze pastissers de tot el país reben el diploma de ‘mestre artesà alimentari’. EIX

Tretze pastissers de tot el país reben el diploma de ‘mestre artesà alimentari’. EIX

Tretze pastissers catalans han rebut aquesta setmana el diploma de ‘mestre artesà alimentari’, un reconeixement a la trajectòria professional, domini tècnic i mèrits en la pràctica d’un ofici relacionat amb l’artesania alimentària. El diploma l’atorga el Departament de Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i té per objectiu el foment dels valors econòmics, culturals i socials i contribuir a la preservació i la revaloració de les petites empreses familiars que elaboren productes agroalimentaris.

Els diplomes lliurats aquesta setmana corresponen a les edicions 2019 i 2020, i no s’havien pogut entregar de forma presencial fins ara. Els pastissers guardonats en l’edició 2020 són:

Manel Alacid Gasparín, de la pastisseria Masdeu de Sant Carles de Ràpita, Montsià
Ramon Bertran Simon, de la pastisseria Bertran (Vilafranca del Penedès)
Ricard Berenguer Vila, de Can Postres (Sant Vicenç de Castellet, Bages)
Antoni Viñas Boluda, de La Vienesa (Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà)
Jaume Viñallonga Mas, patisseria Viñallonga (Montornès del Vallès, Vallès Oriental)

Els pastissers guardonats en l’edició 2019 son: 

Marc Margalef Veciana, de la pastisseria Montserrat de Sant Pere i Sant Pau (Tarragona, Tarragonès)
Cristóbal Núñez Rodríguez, de la pastisseria Maika (Reus, Baix Camp)
Joan Galimany Kessler, pastisseria Kessler (Barcelona)
Josep Cros Roldos, de Can Cross (Vilassar de Dalt, Maresme)
Xavier Puigvert Soler, de Sauleda Pastissers (Sant Pol de Mar, Maresme)
Jordi Gómez Vera, pastisseria Cerdanya (Puigcerdà)
Jordi Margarit Bussalleu, pastisseria Piferrer (Anglès, La Selva)
Joaquim Trias Tolosa, Trias Pastissers (Santa Coloma de Farners, La Selva)

Antoni Pons (pastisseria Sacher de Mataró) ha rebut l’accèssit al Premi al Millor Jove Artesà Innovador 2019 per incorporar nous i més eficients models d’organització a la pastisseria artesana familiar; i noves especialitats artesanes; i per contribuir a la formació especialitzada entre els professionals del sector i a la divulgació de la pastisseria artesanal també entre el públic general. El premi es concedeix a joves artesans menors de 40 anys, que aportin innovació en l’artesania alimentària ja sigui amb la creació de noves especialitats, ús innovador dels ingredient i/o formats, i que a més millorin la qualitat dels productes i el prestigi del sector.

En total, el Departament ha lliurat 36 diplomes corresponents a l’any 2019 i 25 de l’any 2020 a proposta del diferents gremis, com ara el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Els diplomes, que no tenen dotació econòmica, es concedeixen a artesans alimentaris que tinguin una experiència mínima de 15 anys i mèrits rellevants de creativitat, coneixements i divulgació.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!