Sindicats

El tancament de Mahle marca l'assemblea de delegats de CCOO a Vilanova i la Geltrú

La trobada va servir per reivindicar la disputa dels salaris i la defensa dels serveis públics

El tancament de Mahle marca l'assemblea de delegats de CCOO a Vilanova i la Geltrú. CCOO

El tancament de Mahle marca l'assemblea de delegats de CCOO a Vilanova i la Geltrú. CCOO

CCOO ha organitzat aquest divendres una assemblea que ha omplert la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú, amb representants dels treballadors i de les treballadores de diferents empreses i sectors productius del Garraf. Cal destacar l’assistència de membres del comitè d’empresa de Mahle, que malauradament estan d’actualitat aquests dies davant l’anunci de la no continuïtat de la seva activitat a la comarca.

L’acte ha abordat les importants negociacions que s’han de desenvolupar dintre del marc del diàleg social, com la derogació de la reforma laboral o la segona fase de la reforma del sistema públic de pensions, ja en marxa. Hi ha intervingut Albert Rodríguez, coordinador comarcal de CCOO a l’Alt Penedès i el Garraf, Aurora Huerga, secretària de Política Territorial i Migracions de CCOO de Catalunya, i Josep Maria Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf.

Els parlaments han situat els dos grans objectius d’aquesta campanya reivindicativa: la millora dels salaris, especialment el més baixos, i la defensa dels serveis públics. També s’han reforçat idees sobre la millora de les condicions laborals de les persones treballadores i de la qualitat de vida per a la ciutadania, com l’augment del salari mínim interprofessional, la necessitat de derogar la reforma laboral, el reforç del sistema de salut, la baixada de ràtios a l’educació, la millora dels serveis socials, la consolidació del sistema de pensions o l’impuls i transformació del sistema productiu.

Els tres membres de CCOO també han tractat l’actual situació de l’atur, que afecta sobre tot a dones i a joves, l’emergència energètica, amb preus de la llum i del gas que colpegen especialment les persones en risc d’exclusió social, la situació de la política industrial, i la necessitat d’avançar en el dret a l’habitatge, com a grans reptes socials a la comarca.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!