Crisi a la indústria

El comité de Mahle convoca una gran manifestació el 4 de desembre per mostrar el rebuig al tancament

La companyia alemanya presentarà aquest dimecres l'expedient de regulació als 340 treballadors de la fàbrica vilanovina

El comité d'empresa de la fàbrica Mahle a Vilanova i la Geltrú ha convocat una gran manifestació el proper dissabte 4 de desembre, a les 12 del migdia, per mostrar el rebuig general a la comarca contra el tancament de la planta. El president del comité, Narcís Pineda, ha explicat que la convocatòria vol aplegar el major nombre de sindicats, partits polítics i administracions locals possible que donar una resposta contundent a la decisió de la companyia alemanya, que vol tancar la planta de Vilanova i la Geltrú el proper 28 de gener.

La direcció de l'empresa presentarà aquest dimecres l'Expedient de Regulació de l'Ocupació per als 340 treballadors de la planta local. A partir d'aquest moment, s'obrirà un procés de negociació per intentar millorar les condicions amb les que marxarà la plantilla, que des de la setmana passada acudeix diàriament a treballar sabent que els hi queden poc més de dos mesos de feina. En aquest sentit, Pineda ha assenyalat que tot i que hi ha nervis i molta preocupació, els treballadors estan complint amb els seus compromisos. Aquest cap de setmana, el comité ha explicat el seu conflicte laboral a la ministra de Treball, Yolanda Díaz: "la multinacional segueix una política especulativa i precipitadament ha decidit deslocalitzar la producció per garantir, amb menys costos salarials i laborals, seguir obtenint beneficis, en comptes de reajustar les altres plantes que té a Europa i preparar la del Garraf, als nous requeriments de la transició cap a la mobilitat elèctrica". Pineda ha demanat que des del Govern de l'Estat es vetlli per a evitar que la multinacional pugui accedir a ajuts, com ara els Fons Next Generation, mentre preparen i fan un tancament amb acomiadaments a Vilanova.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!