Crisi a la indústria

Representants del comité de Mahle es reuneixen amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz

El president del comité, Narcís Pineda, van explicar ahir a la ministra que la plantilla planteja batallar i mobilitzar-se davant del tancament i fer el que calgui per aconseguir unes condicions favorables abans del 28 de gener

Representants del comité de Mahle es reuneixen amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Vilanova en comú

Representants del comité de Mahle es reuneixen amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz. Vilanova en comú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Representants del comitè de l'empresa Mahle s'han reunit aquest diumenge amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per a exposar-li la situació i l'afectació dels 340 treballadors i treballadores davant l'anunci de tancament de la planta de Vilanova i la Geltrú.

Amb motiu de la participació de la vicepresidenta i ministra de Treball al govern de l'Estat, Yolanda Díaz, a l'acte de tancament de la III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú celebrada a Barcelona, el president i secretari del comitè de Mahle, Narcís Pineda i Chema Soler, s'han vist amb la ministra per a traslladar-li la situació en què es troben els treballadors i treballadores de la planta.

Li han exposat que la plantilla planteja batallar i mobilitzar-se davant del tancament i "fer el que calgui" per aconseguir unes condicions favorables abans del 28 de gener -data assenyalada pel baixat de persiana-. Li han fet palesa la política especulativa que segueix la multinacional que precipitadament ha decidit deslocalitzar la producció per garantir, amb menys costos salarials i laborals, seguir obtenint beneficis, en comptes de reajustar les altres plantes que té a Europa i preparar la del Garraf, als nous requeriments de la transició cap a la mobilitat elèctrica. Han sol·licitat que des del Govern de l'Estat es vetlli per a evitar que la multinacional pugui accedir a ajuts, com ara els Fons Next Generation, mentre preparen i fan un tancament amb acomiadaments.

Seguidament a la trobada, Yolanda Díaz, des del faristol dirigit a l'acte de cloenda de l'assemblea dels comuns, sota el títol Guanyar per Transformar, es dirigia a les treballadores i treballadors de Mahle: "Jo vinc d'on vinc: Y sé el que està passant al meu pais. Avui he estat amb els companys de Mahle. A tots els treballadors que s'estan manifestant en el nostre pais: no només us donem suport, estem amb vosaltres".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local