Concurs de cuina

El pollastre de pota blava amb gamba de Vilanova representarà Catalunya a l’European Young Chef Award 2021

El cuiner vilanoví Eric Montes, de 19 anys, és l'autor del plat guanyador de la Final de Catalunya i aquest dimecres defensarà la seva cuina a la gran final de Portugal

El jove cuiner vilanoví Eric Montes. EIX

El jove cuiner vilanoví Eric Montes. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El pollastre de pota blava amb gamba de Vilanova representarà Catalunya a l’European Young Chef Award 2021. L’Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar va acollir fa uns dies la Final de Catalunya de l’European Young Chef Award 2021. Quatre finalistes de quatre escoles d’hoteleria i cuina han versionat un plat de cuina tradicional catalana per aconseguir convertir-se en el representant de Catalunya al certamen europeu, que se celebrarà a finals de novembre a la regió de Minho (Portugal).

El pollastre de pota blava amb gamba de Vilanova, presentat pel jove estudiant de Direcció de Cuina Eric Montes, de Vilanova i la Geltrú, ha estat el plat guanyador. 

 

 

La covid-19 va impedir la celebració, el curs passat, del Concurs de Cuina Jove de  Catalunya, que des de fa més de 30 anys es duu a terme de manera ininterrompuda a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, en el marc de les Jornades Universitàries de Gastronomia. Del concurs de Cuina Jove de Catalunya en surt, anualment i des del 2016, el representant de Catalunya per a l’European Young Chef Award (EYCA). Amb la voluntat que Catalunya tingui un representant a l’EYCA 2021, l’EUHT StPOL ha impulsat una alternativa al format tradicional del Concurs de Cuina Jove de Catalunya: la Final de Catalunya per a l’EYCA.

En aquesta edició, s’ha donat prioritat a concursants d’escoles d’hoteleria i cuina de Catalunya. Així, a la final celebrada a les instal·lacions de l’EUHT StPOL hi ha participat candidats que cursen cicles formatius de cuina i gastronomia i d’altres que cursen graus universitaris especialitzats en gastronomia i direcció de cuina als següents centres educatius: Joviat, CETT, Jesuïtes Sant Ignasi i EUHT StPOL.

Els quatre finalistes havien de versionar un plat de la cuina tradicional catalana fent especial èmfasi en el producte de proximitat i de temporada i en la sostenibilitat durant tot el procés d’elaboració del plat. I posteriorment presentar-lo i defensar-lo davant del jurat, format per representants de PRODECA (Promotora dels Aliments Catalans), d’IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts, and Tourism), de l’Acadèmica Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i premsa especialitzada, que ha valorat aspectes com la tècnica en l’execució del plat, l’originalitat de la proposta i la connexió cultural del plat amb la zona d’on és típic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local