cuina

28/11/2019 09:27:22

Un model esgotat?

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Com cada any, han arribat el vi novell i la Guia Michelin dels estats espanyol i portuguès. Amb uns resultats relativament decebedors per Catalunya i amb la sensació que tot plegat està ficat en un cercle viciós

15/11/2019 10:57:05

Cuinar a pressió

Francesc Murgadas Les Cabanyes

El menjar sembla haver-se convertit en l'ase dels cops a la que només troben inconvenients, defectes, sospites i crítiques

19/10/2019 14:33:01

Sant tornem-hi?

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Amb la tardor, arriba el moment de recuperar els rituals del món de la gastronomia. Ja hem començat a saber com queda enguany la borsa de les guies Michelin

19/09/2019 11:10:18

Canvi de nevera

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Als humans, res ens molesta tant com la monotonia. I la nevera sol ser una capsa de sorpreses on trobem aquells alvocats comprats fa dies per fer aquell plat que no va anar a taula o el parell de tomàquets sobrers del darrer sofregit. I cal donar-hi sortida

01/09/2019 11:35:05

El difícil equilibri

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Barres de pa. Eix

En definitiva, allunyar-nos del "pa de cada dia".

22/08/2019 21:06:42

Els pecats de la carn

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Carn. Eix

L'ofensiva està en marxa. El canvi climàtic ja té un cap de turc. La carn

01/08/2019 10:28:53

Un temps preciós

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Imatge d'uns nens participant en un taller de cuina a la Ciutat dels Somnis. ACN / Àlex Recolons

Deixem que facin de tant en tant un plat. Que aportin la seva creativitat també a la cuina. I, sobretot, que ho facin els nens i les nenes

23/05/2019 10:38:47

L'infiltrat

Francesc Murgadas Les Cabanyes
'Persona infiltrada' el nou programa de TV3. TV3

El fet culinari té prou variables com perquè alguna d'elles ens faci la guitza el dia menys esperat.

14/05/2019 14:39:53

Els altres sentits

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Buffet lliure. Eix

Confessava Carme Ruscalleda que, quan va començar el boom de la cuina catalana d'avantguarda, van haver de lluitar contra l'opinió generalitzada que els acusava d'oferir als clients, plats massa buits i factures massa plenes

25/04/2019 20:23:41

El Photoshop

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Les "etiquetes trampa" saben molt bé que les imatges tenen la partida guanyada al text de lletra lil·liputenca que les acompanya. Jo aconsello fer un joc

28/02/2019 11:42:10

Cuina Frankenstein

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Oferir carn i peix lliures de pesticides, hormones, antibiòtics i contaminants, acabant al mateix temps amb el maltractament animal i permetent la regeneració de les espècies marines en vies d'extinció. Qui pot refusar una oferta com aquesta?

30/12/2018 09:50:14

La revolta del sofregit

Francesc Murgadas Les Cabanyes

Alguna cosa es mou en el món dels fogons de prestigi quan un xef com Dani Garcia, tres setmanes després de rebre la tercera estrella Michelin pel seu restaurant de Marbella, decideix tancar el seu establiment i retornar el preuat guardó als francesos

05/12/2018 20:17:40

La constel·lació minvant

Francesc Murgadas Les Cabanyes

On queda l'esperit fundacional de la Guia Michelin? Aquell llibre que explicava on valia la pena aturar el vehicle o fins i tot desviar-lo, per tastar productes de qualitat cuinats amb amor i professionalitat i arrelats al territori

29/11/2018 14:58:28

Encara són vius

Francesc Murgadas Les Cabanyes
Coradella de Molins de Rei. Eix

La darrera edició del sondeig "El plat favorit dels catalans" que organitza la revista Cuina ha proclamat que enguany, aquest honor li pertoca a la Coradella de Molins de Rei

23/11/2017 10:29:53

Torna el Tapa a Tapa a Sitges, una desena edició amb novetats (vídeo)

Bàrbara Scuderi Sitges
Sitges Tapa a Tapa. Eix

La cita del Tapa a Tapa es repeteix cada primavera i cada tardor. Del 23 de novembre al 3 de desembre, alta cuina en petit format en vint establiments de la vila

03/09/2017 18:13:52

La Vilanova i la Geltrú de Mar: "Més que un llibre de receptes és un llibre d’experiències"

Laura Fuertes Vilanova i la Geltrú
Presentació del llibre presentació del llibre La Vilanova i la Geltrú de Mar – de la via per avall – Ranxos i Ranxaires . Laura Fuertes

'Ranxos i Ranxaires' és doncs un recull de les vivències i receptes de la gent de mar, acompanyades de les fotografies originals de Rosa Maria Farriol

01/02/2017 18:12:27

Salvem la croqueta

Francesc Murgades / AMIC Les Cabanyes
Croquetes . Eix

La croqueta ho suporta tot. Com Proust amb la seva magdalena, tothom té la seva croqueta amb el seu toc. Tants caps tants barrets

22/11/2016 12:26:11

Crònica de la IIa Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú

J.G. Roso Vilanova i la Geltrú
IIa Nit de la Gastronomia de Vilanova i la Geltrú. Xavier Prat

Mirar-nos el melic potser és una bona manera de que ens ho comencem a creure. Tenim els ingredients, les receptes, i els joves i entusiastes valors com la Laura Lucas, el Kilian Ventura i el José Romero

26/09/2016 18:00:45

Creen una aplicació per "ajudar a la inspiració" dels cuiners a l'hora de connectar aliments

ACN/ Jordi Pujolar Barcelona
David del Val Latorre, CEO de Telefónica Investigación y Desarrollo, mostra l'aplicació 'Appetit' . ACN

'Appetit' analitza més de 100.000 receptes d'arreu del món gràcies a la tecnologia big data

02/11/2015 11:13:41

Vilafranca prepara diferents sessions de cuina als Mercats Municipals

Redacció Vilafranca del Penedès
Vilafranca prepara diferents sessions de cuina als Mercats Municipals. EIX

Iniciació a la cuina, demostracins de plats de tardor i un taller pràctic per a infants són les propostes dels mercats

Pàgines: 1
Espai públic, espai de tothom

Voluminosos i andròmines, divendres de 6 a 13

Sixte Moral

Pagar els impostos que ens pertoquen ens deu portar a poder ser exigents i reclamar que els serveis funcionin raonablement bé, però pagar impostos no dona patent de cors per actuar de manera incívica