cuina

Imatge d'arxiu del Mercat del Centre de Vilanova. Eix
Mercats

Morir d'èxit

Aquelles persones que s'acosten en bandada als mercats, no exerceixen de compradors / clients sinó que ho fan en tant que turistes / tafaners

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 08-09-2024
Eix
Gastronomia

L'amic mexicà

Ara ja té tres colors. Vermell (el de tota la vida), verd i groc. I dues formes diferenciades, el llarg i estret que fregim, i l'ample i més o menys curt que suporta tot el pes de la tradició

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 04-09-2024
Eix
Gastronomia

Tallar pilotes

Una recorda la de bàsquet i l'altre la de rugbi. Són la síndria i el meló. Que ens enfronten al repte de tallar-les de forma més o menys regular i útil.

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 31-07-2024
Formatges. Eix
Gastronomia

El formatge mort

No us enganyeu, la majoria dels formatges que mengem són morts

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 30-05-2024
Endívies. Eix
Gastronomia

Cabdell o endívia

Encara que no ho sembli, pertanyen a la mateixa família i tenen un aspecte extern força similar. D'aquí que pensem que solen preparar-se de forma similar. Amanides

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 15-05-2024
Eix
Gastronomia

Plats preparats

Si la indústria alimentària ho fa, per què nosaltres no ho podem fer a casa, en família?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 25-04-2024
Eix
Gastronomia

La Revolució Francesa

És evident que un pit de pollastre fet créixer a partir d'una cèl·lula i en un recipient donant-li la forma habitual, no hauria de vendre's com pit de pollastre en un prestatge al costat d'un aconseguit a l'escorxador i, per tant, d'un animal viu

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-03-2024
Parada de formatges al Mercat del Centre de Vilanova. Eix
Gastronomia

Els nous formatges

No descobreixo la sopa d'all si dic que tots els formatges són diferents

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-03-2024
K-food. Eix
Gastronomia

La guerra de Corea

En aquest món d'influències i "influencers" que vivim, una de les amenaces que ens sobrevola és la de l'anomenat K-food, un estil de menjar que ens arriba de Corea

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-02-2024
gas

Cal ser valents

Evidentment, per aprofitar a fons el peix cal ser una mica valent. I dedicar unes quantes sessions a l'aprenentatge

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 01-02-2024
Gastronomia

Fàcil és bo?

La resposta no és senzilla. Però sembla evident que en el món de la gastronomia, la facilitat de consum, entesa com a manca d'entrebancs, és un valor a l'alça

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-01-2024
Eix
Gastronomia

Una tradició minvant

Els que ja superem una certa edat, que per prudència no explicito, encara recordem el que jo he anomenat algun cop el "cicle de Nadal"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 27-12-2023

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local