Literatura

Recomanacions per Sant Jordi, 2a part

L'interior d'una llibreria . ACN / Pere Francesch

L'interior d'una llibreria . ACN / Pere Francesch

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Hábitos atómicos: Cambios pequeños, resultados extraordinarios” de James Clear traduït per  Gabriela Moya. Ed. Diana. L'autor ens parla d’una transformació de la motivació de vida gràcies a les petites rutines del dia a dia. La idea de fer grans canvis no suposar atacar al problema, amb petites accions es podran transformar les relacions, la carrera professional i varios aspectes de la vida.

Ser nena, ser nen. Com se n’aprèn, com s’educa?” de Rosa Guitart, Ed. Graó. “Ens ha de preocupar que a un nen se li negui vestir-se de rosa o que a una nena no se li permeti liderar l’equip de futbol de la classe, o que quan l’Amàlia treu bones notes a l’escola se li digui que les ha tret perquè s’esforça i si qui les treu és l’Ernest és perquè és intel·ligent”.

Estima't molt” de Tania García. Ed. Rosa dels Vents. Tania García torna amb un llibre que dona eines i consells als pares i mares per ajudar als seus fills a fomentar l'autoestima.

Patios vivos para renaturalizar la escuela” de Heike Freire a l’editorial Octaedro. Als patis vius, nens i nenes (i també les mestres, les famílies…) troben un espai per expressar i cultivar la seva forta atracció cap a totes les formes de vida. Aprenen a conviure amb altres espècies ia construir comunitat des de la cura mútua i la solidaritat.

Límits” de Míriam Tirado. Ed. Rosa dels vents. L’autora dona en aquest manual informació, eines i consells perquè aconsegueixis criar i educar els teus fills i filles de qualsevol edat amb uns límits conscients que enforteixin el vostre vincle.

Estima’m… però vull saber-ne més” de Jaume Funes a l’editorial Columna. El psicòleg que viatja contínuament per tots els espais adolescents de socialització, virtuals i presencials a la recerca de la seva identitat. Funes vol orientar i seduir sense imposar normes i receptes, ajudant als joves a gestionar les seves vides amb més preguntes que respostes. Per aquest motiu va recaptant presencies adultes i xarxes de suport dins i fora de la institució escolar, ajudant-los a gestionar els seus malestars i benestars perquè la felicitat sigui possible.

“Tu ets el teu lloc segur”, de María Esclapez a l’editorial Bruguera. Hem de fer les paus amb el nostre passat per reconnectar-nos amb nosaltres i amb els ens envolten. Un llibre nou per comprendre la teva història, fer les paus amb el passat, reconnectar amb tu i els que t'envolten i fer de tu mateixa el teu lloc segur.

L’oratòria a l’abast de tothom” de Casas, M/Castellà. J.M./ Vilà, M.  (2020). Ed. Eumo. “La gent està patint, la gent s’està morint. Ecosistemes sencers s’estan col·lapsant. Som a l’inici d’una extinció massiva i vostès només parlant de diners, de contes de fades i de creixement econòmic. Com s’atreveixen!”

El límit te'l poses tu” de l’Àlex Roca Campillo. Ed. Rosa dels Vents. El testimoni impactant i motivador d'Alex Roca és un exemple d'amor per la vida que ens inspira a superar-nos i a lluitar pels nostres somnis. «Soc l'Alex Roca Campillo. Als sis mesos vaig patir una malaltia que em va causar una paràlisi cerebral. Tinc una discapacitat física del 76% i em comunico a través de llengua de signes. Els metges deien que no ho superaria i al·lucinen perquè estic viu...

El mètode per viure sense por” de Rafael Santandreu a l’editorial Rosa dels Vents. Com han superat milers de persones l'ansietat, el TOC, la hipocondria i qualsevol por irracional. Des de la publicació de Sense por i el seu famós mètode de quatre passos, Rafael Santandreu va començar a recopilar en el seu canal de YouTube històries meravelloses de superació de l'ansietat, el trastorn obsessiu-compulsiu (TOC) i la hipocondria. Avui dia aquests testimonis ja superen el centenar (i la xifra continua creixent).

Meditar dona vida” de Vilma Momntoliu Ed. Rosa dels Vents. Com fer de la meditació un hàbit i omple els teus dies d'energia positiva. El llibre inclou meditacions i exercicis guiats a través de codis QR i un apartat per aprendre a meditar amb els teus fills i filles.

Un cistell de cireres” de l’Alba Castellví. Ed. Estrella Polar. Recomanat per nens/es a partir de 3/9 anys, explica històries perquè grans i petits gaudim junts dels contes tot educant en l’autonomia i la responsabilitat.

Tu no ets la teva selfie” de Liliana Arroyo, Ed. Pagès. “Les selfis són una acció aparentment simple, però simbòlicament carregada, on entren en joc el capitalisme de l’atenció, l’estètica, la identitat personal, la sociabilitat i la gestió emocional”.

El món blau. Estima el teu caos” de l’Albert Espinosa a l’editorial debutxaca. El caos es allò que et fa diferent. Allò que la gent no entén de tu i que desitja que canviïs. Però el caos és part d'un mateix, per això, quan algú no t'entengui digues-li: «Estima el meu caos».

EL canvi climàtic” d’edicions Susaeta. La gent gran parla sobre el canvi climàtic, però ... què és això? Si voleu saber-ho, aquest llibre us ho diu tot. Amb les pestanyes a cada pàgina i il·lustracions a tot color, el caràcter visual d’aquest llibre de cartró us ajudarà a comprendre com us afecta en el vostre dia a dia i com podeu aportar el vostre gra de sorra en la lluita contra el canvi climàtic.

Tengo un volcán y no quiero respirar”, de Míriam Tirado, d’edicions Carambuco és un nou llibre de la sèrie d'èxit, que aborda l'emoció de la ràbia. En aquesta ocasió, coneixem Sam, que, a diferència de la seva germana Alba, no pot controlar el volcà interior. La fada dels volcans té un nou repte per ajudar Sam i ensenyar eines per gestionar les seves emocions. Aquest conte és ple d'eines per ajudar petits i adults a manejar situacions en què s'encén el volcà que portem a dins.

La hipòtesi de l’amor” d’Ali Hazelwood a Fanbooks editorial. Arriba la novel·la romàntica més esperada de l’any. Per demostrar que ha superat una ruptura, a l’Olive Smith, doctoranda de tercer any, no se li acut res millor que fer un petó al primer home amb qui es creua.

La ciutat dels nens” de Teresa Roig a l’editorial Navona. El 1951, en ple franquisme, La Ciudad de los Muchachos, una llar d’aprenentatge al bosc de Collserola per a nens orfes i sense recursos. Però el que es venia com a una institució exemplar, rèplica d’un projecte innovador, va esdevenir un infern per a molts dels que hi van viure.

Un far a la fi del món” de Gerard Guix. Elastic Books (2023). Max, amb 14 anys i en plena revolució hormonal ha de deixar enrere la seva vida i marxar a una illa remota on s’instal·la amb la família durant uns mesos. De lectura àgil per a un públic adolescent, ens recorda que en el fons totes les històries d’amor són extraordinàries i complicades.

Com deia Francis Bacon “la lectura fa a l’home complet; la conversa, àgil; l’escriure, precís” del 1561-1626, va ser un filòsof, estadista i assagista anglès, amb 13 anys va ingressar al Trinity College.

Joan Rodríguez i Serra és educador social

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local