Eleccions municipals

Sàbat anuncia un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària a Vilafranca

Roda de premsa d'ERC Vilafranca. Eix

Roda de premsa d'ERC Vilafranca. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca tindrà un Centre d’Urgències d’Atenció Primària. Així ho ha anunciat Pere Sàbat, candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana. Aquest nou equipament sanitari anirà situat al costat de l’Hospital i permetrà descongestionar les urgències de l’Hospital i dels CAPs i augmentar el servei d’Atenció Primària a Vilafranca.

Sàbat apunta que aquest nou equipament respondrà a les demandes d’augmentar els serveis d’Atenció Primària, un dels aspectes que cal reforçar en l’àmbit sanitari. Així mateix assegura que aquest nou espai podrà descongestionar tant les urgències de l’Hospital, i per tant garantir una millor atenció, com també els dos Centres d’Atenció Primària que hi ha actualment a la ciutat.

Un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) són uns equipaments que estan en un nivell intermig entre els CAPS i els Hospitals. Un servei altament equipat amb aparells de radiologia, traumatologia, ecografies… i que tenen per funció donar una alta resolució d'urgències.

En aquest sentit Sàbat apunta que “amb aquest nou equipament Vilafranca es situarà com una de les ciutats més equipades en serveis sanitaris i permetrà donar una molt millor resposta a les necessitats i a l’atenció de la ciutadania”.

Sàbat, acompanyat de l’equip de la candidatura expert en gestió sanitària com Maria Sardà i Laura Pelay, ha avançat que ja ha parlat amb el govern de la Generalitat sobre aquest projecte i que tirarà endavant, fet que demostra la importància que es dóna a les necessitats de la ciutadania de Vilafranca.

Pla local de Salut, una prioritat

Però l’impuls del CUAP no és només l’única actuació que els republicans duran a terme liderant el govern. Situen el Pla local de Salut com una prioritat per poder desenvolupar totes les competències que té l’Ajuntament en aquest àmbit.

L’Ajuntament és la baula de l’administració més propera al ciutadà i contràriament al que es pensa des dels Ajuntaments es poden fer polítiques de salut, assegura Maria Sardà.

Pels republicans és necessari aplicar el concepte de salut en totes les polítiques: identificar l’impacte que tindrà sobre la salut les accions que s’emprenguin en matèria d’espai públic, habitatge o els equipaments de lleure, entre d’altres, i també analitzar i endegar accions correctives en aquells equipaments i espais que ja estan en funcionament i que afecten negativament el benestar del veïnat.

Per fer-ho, explica Sardà, una de les eines que tenen els Ajuntaments és el Pla de Salut Local. Aquest pla servirà per analitzar la salut dels vilafranquins i vilafranquines i poder planificar les necessitats de la població a curt, mitjà i llarg termini. I un cop fet l'anàlisi, caldrà treballar amb els proveïdors del sistema públic de salut per donar resposta a les necessitats de la població.

Sardà destaca que en aquesta legislatura el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat una inversió de més de 5 milions d’euros per la construcció d’un nou edifici annex al HCAP, on s’ubicarà el tan anhelat Servei de diàlisi i una àrea destinada a la docència i recerca. Així com més de 40 milions d’euros en inversions als diferents centres del CSAPG per actualitzar els equipaments existents.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local