BLOCS

Bon temps, bon sol i bones paelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

És curiós però, quan es cuinen menjars a la muntanya, a l’hort, o en cuina de llenya, acostumen a fer-ho els homes oi?. Doncs bé, aquest diumenge va cuinar en Pere Soler i Fusté, bon amic meu i de la família.

Peixater i pintor també, deixeble d’en Joan Matas (pintor i d’altres coses)... La paella en qüestió, anava més que farcida de llamàntol i de tots els crustacis, petxines, musclos, sípia, calamar i un gran fumet.

En Pere anava fent el sofregit, de la mateixa manera que pinta una marina, molt acuradament, mimant-lo i afegint telles al foc, tot poquet a poquet; per això, són tant impressionants. Amb ell, també hi era, el Mestre de Cerimònies (l’Avi Fèlix), que en aquesta ocasió li feia d’ajudant.

Va ser tot un esdeveniment i un gran plaer, poder gaudir d’aquest cuiner en qüestió, doncs vaig quedar bocabadada quan va flamejar, el sofregit amb rom... renoi!!, quina flaire. Anys i panys feia, que no ens menjàvem tant preuada paella, hi duia la seva signatura, és clar!!


INGREDIENTS :

3/4 ql Arròs
2 Llamàntols
4 escamarlans mida gran
2 calamars grans
1 sípia gran ¾ ql.(neta)
½ ql Petxina gran
½ ql. Musclos
2 l. Caldo de peix
1 ceba
2 alls (després els treu)
½ ql. tomata natural
1 pebrot verd



Elaboració:

En una paella una mica fonda amb l’oli cru, s’afegeix la sípia i es sala, per tal que s’estovi, tot seguit el calamar. Una vegada s’hagi estovat i tot ben daurat es va apartant en una safata a banda i,en aquell mateix oli es va afegint la resta de crustacis i el llamàntol.

Una vegada ja tot això apartat del foc, en el mateix oli s’afegeix ceba tallada que es vagi daurant poc a poc, quan estigui a mig fer s’afegeix el pebrot´, la melsa de la sípia i tot seguit la tomata. Quan el sofregit fa xup-xup, es flameja amb un bon raig de rom. (tot això salpebrat al gust). Tot seguit es posa l’arròs per tal de rossejar-lo, tot junt amb el sofregit, una vegada estigui ros, afegim tot, el que tenim a banda i tot el sofregit en un altra paellera més plana i tot seguit, afegiríem el caldo de peix. A mitja cocció es col•loquen les petxines, i els musclos que prèviament havíem obert al vapor, i que del suc que ha fet l’hem afegit també al caldo. El temps de cocció dependrà de l’arròs que s’ha utilitzat, també si utilitzem un arròs bomba, haurem d’anar en compte en la quantitat de caldo, doncs serà més abundant.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local