Opinió

T'agrada

M'agrada!

M'agrada!

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Facebook constantment està en canvi. Evoluciona amb petites coses que no són vitals pel bon funcionament d’aquesta xarxa social, però potser sí que ajuden a millorar el disseny. Innovar per innovar que dic jo.

Fa pocs dies però, hi va haver un canvi que ha produït molt de rebombori. Segurament, prequè es tracta d’un dels canvis més estratègics que hi ha hagut fins al moment. Us recordeu del ja antic “Sóc fan”? Ara ja no hi és, ha passat a millor vida per deixar pas al “M’agrada”. Podreu pensar que el fet de trencar-se el cap buscant explicacions per aquest canvi, pot sonar molt geek o friky, com vulgueu. Però al cap i a la fi, des del meu punt de vista, és un canvi marquetinià.

El que en un altre àmbit podríem dir que estem fidelitzant la clientela. Personalment, sense estar a la ment de Mark Zuckerberg (el creador de Facebook), penso que el “M’agrada” enganxa molta més gent que el “Sóc fan”. Per tant, potser abans una pàgina a Facebook tenia 10.000 admiradors i si la miréssim al cap d’un temps, haurien augmentat molt. Això s’haurà de comprovar… de moment són sensacions meves.

Per què dic això? Perquè està clar que el ser fan implica emoció i sentimentalisme cap a aquella persona, empresa, grup, o el que sigui. Implica, per dir-ho d’alguna manera quotidiana, connectar amb ells. El “M’agrada” és molt més col•loquial, és molt més fácil que t’agradi, que no pas que en siguis fan. Diguem que està en un esglaó per sota. Si ens ho miréssim acuradament, potser tots veuríem que a partir d’ara hi ha més quantitat de gent en una pàgina, però menys qualitat. O el que seria igual que jo digués que “m’agrada” Bon Jovi, perquè m’agraden algunes de les seves cançons, però no en seria mai fan, perquè no m’hi sento tan propera.

A més, a part de tota aquesta teoria pròpia, els diaris (per exemple) podran disposar d’un boto “M’agrada” en cadascun dels seus articles. De manera que no caldrà entrar a Facebook per tal de deixar clar que allò t’interessa i hi has donat un cop d’ull.

Així que en la imatge d’algú altre, o d’alguna empresa quedarà perfecte veure tantes persones que els agrada allò. Potser abans les xifres eren més baixes… Haurem de fer un “estudi d’audiències” per esbrinar-ho.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local