Cal una economia amb rostre humà

Imatge de la jornada

Imatge de la jornada

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En un acte organitzat per ICV de Vilanova i la Geltrú, socis i sòcies de diverses cooperatives van mostrar que construir una economia amb rostre humà és possible.

Eulalia Reguan, sòcia de Fiare, Banca Ètica, va defensar un sistema financer ètic i solidari que només dona suport a projectes empresarials amb un impacte social positiu. Construir un nou model de finançament només és possible, afirma Eulalia, amb la complicitat de les persones, cal pensar que fa la banca tradicional amb els seus diners i si s’està d’acord amb l’ús. És una pregunta que apel·la a l’ètica del desenvolupament.

Lolo Garcia, soci de Sinergia Garraf-Penedès SCCL va explicar que la conjuntura actual és un moment idoni per poder transformar el model econòmic, mitjançant la creació de xarxes de economia col·laborativa que incideixin en un canvi vers el desenvolupament econòmic social.

Josep Domper, soci de l’ONG Garraf Coopera, va defensar la cooperació internacional des d’una perspectiva de l’economia social. Va mostrar exemples de cooperació amb Brasil pel foment d’una Economia Cooperativa més transparent, autogestionada, ètica i solidària.

Francesc Rota i Mariona Bosch, soci i sòcia de Cal Cases SCCL van defensar que la transformació econòmica és possible mitjançant la recerca de la coherència entre els teus valors i allò que practiques quotidianament. Viure en comunitat, evitar l’especulació urbanística mitjançant la construcció d’habitatges en cessió d’ús, compartir espais i col·laborar en el manteniment de l’ecosistema més proper és possible davant les pressions d’una economia depredadora com l’actual.

Per últim, Albert Lacunza, soci de La Garrofa SCCL, es va mostrar molt crític amb el model actual de producció del sector de la pagesia. Va proposar alternatives viables mitjançant l’aplicació de tècniques respectuoses amb el medi natural (ecològiques) per aconseguir una alimentació sana i saludable. Proposa canviar les tesis sobre la sostenibilitat per la tesis de la regeneració. Sostenir és mantenir allò que tenim; regenerar és recuperar allò que teníem. I allò que teníem, en el marc del sector que ens alimenta, és molt més saludable que el que tenim ara.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local