Eleccions municipals 2015

La parada de trens regionals i la millora del transport públic, eixos claus

Eix. Mònica Hill acompanyada per persones de la candidatura a l'estació

Eix. Mònica Hill acompanyada per persones de la candidatura a l'estació

Cal deixar de fer petites accions sense connexió entre elles, i posar-se a treballar en un projecte global i coherent per Vilafranca”. Aquesta és la manera com ERC vol afrontar la situació sobre el cobriment de la via i tot l’entorn urbanístic, que inclou el carrer Comerç, l’estació de trens i d'autobusos i la llosa.  Els republicans volen impulsar un projecte que dinamitzi la zona potenciant tot allò relacionat amb el món del vi, recuperar el projecte de participació ciutadana sobre el cobriment de la via per adaptar-lo a la realitat actual i batallar fort per aconseguir la parada de trens regionals i la millora dels transports públics (trens i autobusos). Aquests tres punts són els que va detallar la candidata a l’alcaldia Mònica Hill acompanyada per persones de la candidatura.

En relació als trens regionals Mònica Hill, va plantejar que l’Ajuntament s’ha de negar a acceptar que passin més trens de mercaderies per la nova via de l’estació si els trens Avant no paren a Vilafranca i a més, no es fan totes les millores reclamades. “L’objectiu és poder arribar a Barcelona o Tarragona en 20 minuts, oferint un servei de qualitat i facilitant la vida a molts vilafranquins i penedesencs que han de traslladar-se diàriament a aquestes ciutats ja sigui per treballar o estudiar-hi”. Hill va ser clara ja que “en aquests moments s’està decidint per on passaran els regionals, cal que Vilafranca sigui activa en el debat i aconsegueixi el que seria un gran pas en la qualitat de vida de molts ciutadans de la vila” i va afegir que “no ens pot tornar a passar el tren, cal arribar fins al final i fer la pressió que sigui necessària”. A més també va recordar la proposta de què els rodalies de Tarragona paressin a Vilafranca. Per ERC obtenir la parada de trens regional és un pas vital per la vila i en cas de ser al govern els republicans asseguren que ‘farem tota la pressió per aconseguir-ho Vilafranca ho necessita”.

D'altra banda, ERC també serà ferma en exigir els canvis necessaris per a millorar l'actual servei de la línia d'autobusos de Vilafranca-Barcelona, millorar el servei de l'estació d'autobusos i també de la resta del transport públic per carretera cap a la resta de municipis de la Vegueria Penedès. 

Un altre dels pilars clau de l’entorn de l’estació és què passa amb la llosa. Des d’ERC es valora positivament que l’Ajuntament estigui a punt de tenir els documents necessaris per entrar a la via, però remarquen que per resoldre el contenciós amb Adif cal una determinació que no s’ha vist amb l’actual govern, a més que van demanar que la Generalitat s’impliqui per defensar les demandes de Vilafranca. Els republicans van ser contundents al demanar que en comptes d’accions per tapar forats, just abans de les eleccions, es reprengui el projecte sorgit del procés de participació ciutadana per fer una actuació coherent i a llarg termini sobre la llosa per tal que sigui “un espai per la vila i per a la ciutadania”.

Aposta pel carrer Comerç

Hill va explicar que l’objectiu d’ERC és bastir projectes que tinguin un sentit general “no ens serveix que els projectes es facin sense una idea global de l’entorn, apostem per una visió completa de Vilafranca i no com fins ara que sembla que s’improvitzi”. En aquesta línia va oposar-se radicalment al projecte, actualment aturat, de construir grans blocs de pisos al carrer Comerç. ERC proposa posar en valor la façana històrica i potenciar-hi el sector del vi “si som la capital del vi ens ho hem de creure, amb un projecte global que englobi tots els sectors, tots els àmbits i tots els espais per fer de Vilafranca, realment, la capital del vi del sud d’Europa”. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!