Ple municipal

La crònica del ple de març

Imatge del ple de març del Vendrell. Eix

Imatge del ple de març del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al ple de l’Ajuntament de Vendrell del passat dimarts 21 de Març,18 punts es van dur a debat, per part del Govern 4 Partit Socialista, 3 Convergencia i Unio i 2 Esquerra Republicana de Catalunya  (PSC,CIU,ERC) i l’oposició,  Partit 2 Popular (PP), 3 Ciudadan’s  (CS), 3 Plataforma per Catalunya  (PXC), 2 Si se Puede (SSP) i 2 Som Poble  (SP) ,Contractació, Pressupostos, Control de l’administració, Propostes socials, Transport públic, Turisme, Càrrecs públics, Salut, Educació, Recursos humans i  Estructures de l’Estat espanyol, van ser els punts tractats.

Aquest va ser el ple llarg, de 20 punts, on va quedar clares les diferències de pensament, entre els grups que conformen el govern, amb un vot discrepat, el ple de les abstencions, un ple on el PP va votar per separat, el ple on el govern va començar a recular amb el aparcament del Botafoc.

3. Donar compte de l'aprovació de la liquidació del pressupost general de la corporació pel període 2015.

D’aquets punt hem dir que el govern va seguir amb seva cançó triomfalista, per que segueix baixant el deute, i en aquest 2015 l’equip de govern l'ha baixat en 4 MEUR, deixant el deute total Financer i comercial del nostre ajuntament en 85,87 MEUR; s’han reduït en 1 milió d’euros les despeses de funcionament corrent i te un balanç positiu de 2,4 MEUR.

Bona feina per part del equip de govern en aquest punt, a veure si ara aquest balanç positiu es transforma en inversions per als ciutadans, i millores pel nostre municipi que bona falta, ens fa. 

4. Proposta d'aprovació de la Política Ambiental i de Qualitat de les Platges.

Sobre aquesta qüestió caldria dir que estic completament d’acord amb aquest proposta, perque jo també estic compromès amb el medi ambient i amb la defensa dels nostres espais naturals como les Madrigueres o la reserva Marina Masia Blanca, a la vegada que cal tenir unes platges del municipi de qualitat, donat que al meu entendre, això es necessari tant per reactivar l’economia, com per protegir i preservar el nostre patrimoni natural.

La proposta va ser aprovada per unanimitat

5. Proposta de subrogació d'Acvil Aparcamientos, SL com a nova concessionària de l'aparcament subterrani de vehicles automòbils en tres plantes de l'immoble situat entre els carrers Doctor Güixens, Cerdanya núm. 15 i l'Av. Jaume Carner núm. 40.

Sobre aquesta proposta caldria destacar que l’alcalde va dir que això no era més que un tràmit burocràtic en el que l’ajuntament no es podia oposar, donat que aquest espai esta donat en concessió, no obstant SP va obrir el debat  amb el govern dient que, el que es deuria de fer es remunicipalitzar els serveis en comptes de seguir tenint-los donats en concessió, això va rebre com a resposta del l’Alcalde dient-los que de ser gestionat per al municipi, seria deficitari.

Jo per una banda estic d’acord en estic d’acord amb el nostre Alcalde que això es un mer tràmit, i per lo tant oposar-se no serveix de mol, encara que a la vegada, estic d’acord amb la gent de SP quan defensa que remunicipalització i vull recordar al nostre alcalde que ningú es fa amb una concessió per perdre cales i menys una empresa que com EQT que te inversions per tot el mon.

Caldria destacar també que per part de SSP Oscar Blasco va deixar clar que de fer-se una nova licitació votaria en contra.

La proposta va ser aprovada amb 9 vots a favor del Govern, (PSC,CIU,ERC) 10 abstencions PP, CS, PXC, SSP, i el vot contrari de SP

6. Proposta d'aprovació definitiva del pressupost general de la corporació per l'exercici 2016.

Aquest punt va obrir un altre vegada el debat sobre els pressupostos per aquest any, l’Alcalde va dir que les al·legacions s’havien fet per tornar a tenir el debat una vegada més, per després parlar sobre el Botafoc, com eix dels principals problemes d’aquest pressupost dient que “el projecte del Botafoc no existeix” i que no existirà fins que el ple de la corporació no l’aprovi, per part del govern el regidor de Urbanisme Josep Mercade sobre aquesta qüestió, va dir, que el que es planteja era fer una plataforma que pugui acollir una varietat d’usos entre els que destacava, espectacles, mercats puntuals, o concerts, deixant entreveure que podria convertir-se en un aparcament puntual.

Pel que fa al debat caldria dir que l’oposició va estar dura amb el govern, recordant-li que això que vol fer al Botafoc va contra la legislació local, i que qui voti a favor es pot trobar, en que esta cometent un acte il·legal cometent el delicte de prevaricació, així de clar i planer va ser Ruben Suan de SP, que també va recordar sobre aquesta qüestió que hi ha millors llocs per ficar l’aparcament, d’altra banda va mostrar el rebuig del seu grup als pressupostos, per que entre d’altres es pujava l’ IBI, o es gastava més indemnitzacions a politics que en inversions al municipi pel que fa a l’Oscar Blasco de SSP va recordar que es completament lícit presentar al·legacions que en la reunió del pla de mobilitat el regidor va defensar l’asfaltat del Botafoc; PXC va dir que aquest pressupostos aprovaven una il·legalitat al voler fer un aparcament en l’espai del Botafoc, el PP, els va defensar dient que necessitem uns pressupostos per donar estabilitat i recriminant a PXC que no hagués aconseguit mai en tot el temps que porten a l’ajuntament la partida per a Barris Marítims, pel que fa al polèmic aparcament de Botafoc es fa referir dient això portaria un tràmit administratiu, pel que fa a CS, que s’absté a la votació, i dona un vot de confiança al govern al veure amb bé la dissolució dels patronats o la partida social, encara que va recordar que com oposició en estaria vigilant.

Jo per la meva banda he dir que pel que fa als pressupostos aprovats de manera definitiva, tenen clarobscurs, per una banda estan l’augment en despesa social, això es bo, per un altre estan les inversions a els barris marítims, jo no estic d’acord com a representant d’una associació de veïns per que crec que a tots els barris calen inversions i que tots els barris aporten solidàriament als pressupostos municipals i per tant, per tots o per ningú pera això la meva aposta passa per pressupostos participatius.

Pel que fa al tema estrella podeu llegir l’article Un pulmó verd per al Vendrell, allà deixo clar que no estic a favor d’asfaltar ni un sol centímetre del Botafoc, i encara que ara han canviat de parer sobre aquesta qüestió i el govern comença a recular i ja es parla d'un projecte que encara no s’ha fet, no m’agraden altres coses de las que el govern no en parla en les seus pressupostos però llença globus sonda a la televisió de Vendrell.

La proposta va ser aprovada per 11 vots a favor 9 govern (PSC,CIU,ERC) i 2 PP, 7 Vots en contra (SSP,SP,PXC) i 3 Abstencions CS

7. Proposta presentada pel grup municipal de Si se puede El Vendrell - Si es pot El Vendrell per establir mecanismes de seguiment i control de l'execució i estat de les propostes i mocions aprovades pel Ple.

D’aquesta proposta presentada per Veronica Moreno representant del grup SSP va posar sobre la taula la necessitat de tenir un eina per controlar l’estat de les mocions presentades i aprovades al ple donat que en el temps que portem de legislatura s’han presentat de 40 mocions presentades 35 van ser aprovades i és necessari saber en quin punt d’execució es troben per part dels grups que les han presentat i per part dels ciutadans que els grups que representen.

Això va obrir un debat en positiu i constructiu vist des de tots els angles,per una banda el govern a traves de Kenneth Martínez representant del PSC, va deixar clar la que hi ha un gran volum de mocions, i que el govern veu amb bon ulls el control de les mocions; no obstant va dir que s’havia de prioritzar el que estableix la llei de transparència i que aquesta informació s’incorporaria paulatinament al portal de la transparència que obliga la llei a tenir i el qual treballen els tècnics municipals. 

La oposició en general va aplaudir la proposta dient entre d’altres coses Elisabet Rodriguez en nom del  PP “Un mecanisme de control sempre es transparència” Alfredo Valdivielso en nom de grup SP “El que ens agrada es que amb aquesta proposta el control d’aquesta el poden exercí els ciutadans” Mari Luz Ramirez en nom de  CS  “Recolzem la proposta per que es bona” Araceli Bundo en nom PXC “Nosaltres la trobem molt encertada la proposta” a la vegada que va esmenar per millorar la proposta per part de PXC es va proposar i aprovar introduir en aquest sistema de control les propostes, pel que fa a SP es va proposar que les mocions i propostes ficades a control, es posin a control quan s’hagi aprovat l’acta del ple. D’altra banda SP van proposar introduir els precs i preguntes, però això no va ser aprovat.

Jo per la meva banda he de dir que m’agrada l’idea de tenir control real sobre en quin punt estan les mocions i propostes aprovades al ple, i per això estic completament d’acord amb la proposta, encara que veig tres qüestions que cal destacar, la primera, es que es una proposta que en si mateixa requereix de seguiment i que si com moltes, si no es porta en davant mai tindrem control real i necessari de on es troben les mocions, la segona qüestió es que el govern ja ha dit que això s’incorporaria paulatinament i per tant hem de pensar que depenen del govern per que es faci i jo tinc els meus dubtes, i la tercera i última que veig un greu error no ficar els precs i preguntes per que aquí i és, l’essència pura de la participació ciutadana als plens.

La proposta va ser aprovada per unanimitat.

8. Proposta presentada pel grup municipal de Si se puede el Vendrell - si es pot El Vendrell d'inclusió de clàusules socials en la contractació pública de serveis.

Amb aquesta proposta presentada per Oscar Blasco, representant del grup SSP va posar incidència en la necessitat de tenir unes clàusules que ens garanteixin una contractació amb tres elements, qualitat dels serveis, condicions laborals en els que es presten els serveis i el paper de la administració com a garant de que es compleixin els elements anteriors, amb l’esperit de millorar la contracció publica a  la nostra vila, tot i recordant que la millor formula per garantir, el presentat  a la moció passa per la remunicipalització dels serveis.

Per part del Govern Camila Bernades, del grup municipal del  PSC va posar la taula, que feia un parell de dies havia canviat la normativa per la qual es regia el sistema de contracció en relació a la proposta plantejada, i que a l’espera de la transposició de la normativa nova de la UE no seria bo aprovar la proposta en un marc legal que havia variat.

Per part de la oposició el PP va subscriure el que deia el govern dient “No canviem la llei fins que no canviï el legislador”, pel que fa a SP va recordar que com va fer SPP que la millor eina per l’ inclusió de clàusules socials als contractes passa per la remunicipalització i que estava d’acord amb la proposta, CS es va abstenir per que fins que no hi hagi un nou quadre normatiu prefereix esperar i PXC va dir que la proposta era bona, i va fer una esmena proposant que s’inclogui la creació d’una clàusula amb un criteri subjectiu que doni punts a les empreses residents a la vila y que contractin gent del nostre municipi.

En segon torn el govern va recordar que la nova normativa prohibia la proposta de PXC, per aquest motiu  SSP va proposar que ara per ara, es complís això que permeti la llei.

La proposta va ser aprovada per 18 vots a favor Govern (PSC, CiU, ERC) PxC, SSP, SP i PP i tres abstencions del CS.

9. Proposta presentada pel grup municipal de Si se puede el Vendrell - Si es pot El Vendrell per sol·licitar auditoria externa en matèria de contractació pública de l'Ajuntament del Vendrell.

17. Moció presentada pel grup municipal de Som Poble-CUP-PA per la realització d'un informe sobre la situació legal dels contractes i concessions de l'Ajuntament del Vendrell.

En primer que cal dir del debat de la  proposta numero 9 del ple presentada per Oscar Blasco de SSP, es que es va debatre conjuntament amb la proposta numero 17 presentada per Ruben Suan de SP, les dues propostes portaven com a fil conductor la necessitat de fer una auditoria dels contractes municipals on es poses sobre la taula i s’aclareixin públicament la situació juridica de la contracció i les concessions del nostre ajuntament.

Oscar Blasco de SSP va posar sobre la taula la necessitat de fer una auditoria dels contractes davant la falta d’informació que l’ajuntament els donava sobre aquesta matèria i després de tardar mesos en constatar l’existència d’irregularitats, donat que el mecanismes de contestació del ajuntament, van tardar més del que preveu la llei en contestar a la formació morada. La seva proposta va amb la línea de que la auditoria la fes la Diputació de Tarragona tot i que va recordar que el dia 7 Març van sol·licitar per escrit al nou interventor que fes una auditoria dels contractes

Pel que fa a Ruben Suan representant de SP va donar  un vot de confiança a l'interventor i va deixar clar en aquest ple, que no confia en la Diputació per fer la auditoria, al·legant que si be es fia dels tècnics, no tant dels càrrecs politics que estan per sobre dels tècnics.

A partir d’aquí va haver-hi de tot en el debat, per part del govern, va parlat l’alcalde per dir en primer joc que el govern no veia viable que es fes una auditoria dels contractes i que per tant s'abstenia, per tal de deixar a l’oposició que es poses d’acord, també va dir que es portava des de 2011 treballant en els contractes; d’altra banda va haver una defensa a ultrança de la Diputació i del seu personal, i per últim com exemple va posar al debat, el contracte de l’Escola de Musica, assegurant que havia quedat resolt per últim va apuntar que s’havia de trobar mecanismes per ser més ràpid en contestar les sol·licituds d’informació. En l’apartat govern caldria destacar Eva Mata Sendra del grup ERC, regidora de Medi Ambient del Ajuntament, va explicar el seu vot a favor de les propostes de SSP i SP,  recordant que ella va sol·licitar a l'ajuntament una auditoria de les seves regidories i que encara no havia aconseguit resposta, i d’altra banda, que a ella també li costa aconseguir informació.  

Pel que fa a la resta de grups PP va dir que “la sensació de falta de control” requereix una auditoria i va esmenar que aquesta fos per part d’una empresa externa si la Diputació no la fa; per a CS van dir que ells estan allà per fiscalitzar, al govern i per fer que es compleixin les lleis. Però van recordar que encara que les dues propostes son bones, haguès estat bé fusionar-les en una sola.

Pel que fa a PXC van estar d’acord amb les dues propostes al·ludint que tenir dos punts de vista seria bo per a tots.

Jo per la meva banda com a ciutadà estic completament d’acord en que es faci una auditoria i ens aclareixin la situació real de la contracció a la vegada que m’agradaria saber quins mecanismes de control tenim per garantir el control, i quins mecanismes van fallar al contracte de l’Escola de musica, que això mai m'ho van contestar.

La proposta de SSP va ser aprovada per 11 vots a favor 2 PP, 3 PXC, 3 CS, SSP 1 ERC i 10 abstencions 4 PSC 1 ERC 3 CIU 2 SP.

La proposta de SP va ser aprovada amb els vots favorables de 3 PXC 2 SP 1 ERC 1 CS es van abstenir 4 PSC 1 ERC 3 CIU 2 CS 2 PP.

10. Moció presentada per l'equip de govern per a la millora de la connexió amb transport públic del Penedès marítim amb l'aeroport de Barcelona - El Prat.

Una bona proposta presentada per al govern local, per aconseguir millorar la connexió de la xarxa de Renfe a traves de la línea R2 Sud en origen i destí l’estació de Sant Vincens de Calders, amb l’estació del Prat i que ens serveixi per a connectar el Penedes Marítim amb la nova línea de metro L9 per poder anar a l’Aeroport sense que això no suposi pagar més. 

El debat que es va obrir, va ser constructiu pel que fa al tema connexions amb l’infraestructura, el PP va posar sobre la taula la necessitat de tenir una línea d’autobús del nostre municipi que ens uneixi amb l’estació del AVE del Camp de Tarragona.

Jo per la meva banda crec que en comptes de fer mocions que serveixin per arreglar problemes concrets, en aquesta matèria s’hauria de redactar un pla ferroviari comarcal per tal de tenir una fulla de ruta que tingues en compte totes les mancances del municipi i de la comarca.

La proposta va ser aprovada per unanimitat

11. Moció presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya per demanar a la Generalitat i al govern de l’Estat espanyol el canvi de requisits i barems per l’atorgació d’ajudes per tal de garantir una vida digna a les famílies en situació de desprotecció.

Una moció presentada Araceli Bundo del grup PXC per millorar l’accessibilitat a les ajudes que reben les famílies d'espanyols retornats al país, portada al ple, per que s’instés a les administracions de la Generalitat i l’Estat Espanyol a fer una reforma de la legislació vigent que els posi com a minin, a la mateixa alçada a l’hora d’accedir a les ajudes, que als nouvinguts reben de les administracions. 

Donat que per PXC hi ha un greuge entre els espanyols retornats d’altres indrets i els nouvinguts que en paraules de... els defineixen com:

“Persones que acaba d’arribar a una terra que no és la seva”

Pel que fa al govern en paraules de Rafa Gonzalves Regidor de Serveis Socials l’administració mai compleix el requisit d’haver de estar dos anys empadronat per accedir a les ajudes, qüestió que va recordar, van parlar amb PXC minuts abans d’iniciar-se el ple, d’altra banda va recordar que es un repte per les administracions locals i nacionals l’eradicació de la pobresa, fet que PXC va defensar en el preàmbul de la moció per defensar-la.

Pel que fa a l’oposició, aquest proposta va obrir un debat on clarament cada grup es va posicionar, mentre la dreta espanyola del nostre consistori, va optar per dir que no entenia bé la proposta de PXC, i per tant es va guanyar per part del  PP i CS l'abstenció, l'esquerra cada grup va dir la seva però en una mateixa línea –crec jo – pel que fa  SP va titllar la proposta de  feixista, i xenòfoba, pel que fa SSP a la vegada que la titllava de populista els preguntava, a qui anomena nouvingut? 

Jo per la meva banda crec que aquells que retornen, una vegada van ser nouvinguts i per tant, estic convençut que no es volien trobar a ningun partit polític allà on eren nouvinguts, que els veiessin com a una eina per estar a les institucions. Hem de treballar per silenciar el missatge populista i retrògrad dels que pensen que tot val per estar a les cadires de les institucions.

La moció va votar a favor 3 PXC, en contra  9 (PSC, CiU, ERC), 2 SP,  2 SSP abstencions 3 CS 2 PP.

12. Moció presentada pel grup municipal de Ciutadans sobre l'ampliació de l'horari de l'oficina de Turisme de Coma-ruga.

Aquesta moció presentada per Mari Luz Ramírez del grup CS per l’ampliació de l'horari de l’oficina de turisme de Comarruga, portava com a transfons la necessitat de tenir tot l’any un punt d’atenció als vendrellencs i vendrelleques que viuen a Comarruga.

Pel que fa al govern Eva Serramia va ser capaç de donar-li la volta a la proposta, presentant una esmena conciliadora per a tot els grups, que proposava tenir obert el punt de la policia de Comarruga a partir del 24 de juny durant tot l’any i la col·locació de punts d’informació electrònics als barris marítims.

A mi em va quedar com a dubte saber, si tindrem al centre de la vila punts d’informació electrònica i si aquesta millora la pagaran els Barris Marítims dels 50.000 € del pressupost.

La proposta va ser aprovada per unanimitat, amb l’esmena del govern.

13. Moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per limitat l'acumulació de càrrecs polítics.

Una proposta presentada per Mari Luz Ramírez del grup CS que pretén acabar amb l’acumulació de càrrecs, en paraules seves “impedeix l’atenció adequada dels deures que comporten” i que passa per, instar al Govern del Estat i la Generalitat a eliminar la compatibilitat entre el càrrec de diputat i regidor; modificar la legislació per que els alcaldes que rebin una retribució de 3 salaris mínims establers hagin de tenir dedicació exclusiva; instar el compromís dels grups al consistori per que es procedeixi i es compleixi el canvi, i per últim a traslladar l’acorda’t als presidents i grups del Parlament de Catalunya i Congres dels diputats.

Per part del govern va respondre el nostre alcalde, per tornar a dir que el govern s’absté “per que no comparteix la filosofia essencial de la proposta” i va afegir que ell va tenir aquesta compatibilitat i això va ser positiu per al govern.

Pel que fa a l’oposició va haver-hi un vot favorable a aquesta proposta per part dels grups SSP, SP  i PXC recordant d’una o altra forma cadascun a la seva manera que era necessari una legislació en aquest sentit.

Pel fa al PP caldria ressaltar que mentre Elisabet Rodriguez va votar a favor dient “Crec que un càrrec electe ha de treballar per el ha sigut elegit” i tenir més d’un càrrec pot propiciar que “El resultat final sigui tenir poca efectivitat”. El seu company de partit Jero Merino va defensar el seu vot negatiu a la proposta, negant la major i dient que “em sembla incongruent el fons de la proposta” i defensant que hi ha gent al ple, que alguna vegada s’ha presentat a llistes per al Parlament o Congres dels Diputats, a la vegada que va recordar la bona feina que fan el nostre alcalde a la Diputació i la nostra primera Tinent d’Alcalde al Consell Comarcal .

Jo per la meva banda he de dir que estic d’acord amb acabar amb l’acumulació de càrrecs i crec que la  millor manera de tenir unes institucions útils i ben dirigides passa per no fer acumulació de càrrecs. I pel que fa als codis ètics, estic d’acord en que aquest codis no s’han de convertir en esborrany i conta nova.

La moció va ser aprovada per 11 vots a favor CS, SP, SSP, PXC, 1 PP, 9 abstencions del govern (PSC, CIU, ERC) i vot contrari 1 PP.

14. Moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per instar al Departament de Salut y al Sistema d'Emergències mèdiques que El Vendrell disposi d'una unitat medicalitzada amb base al Vendrell.

Una moció presentada per Victor Perez del  grup CS per recupera el metge d’emergències que des de 1992 tenien al municipi i que des de el passat mes de gener ja no tenim i que proposa; instar al Cat Salut que tornem a tenir un metge de emergències mediques al Vendrell; que el número de recursos en període estival sigui como a mínim el mateix que al 2015, que es gestionin els trasllats secundaris (Hospital a Hospital) en vehicles pertinents per aquest tipus de servei.

Per part del govern Ferran Trillas de CIU es va dir que no es disposava d’un espai adequat per albergar al metge, encara que van assegurar, que abans del estiu tornarien a tenir-lo a Vendrell. El govern va remarcar que el metge ve per quedar-se.

Pel que fa a l’oposició  SP i SSP va recordar que l’origen del problema és el nou model de transport sanitari; pel que fa PXC, va recordar que això era una retallada en sanitat de la Generalitat.

La proposta va ser aprovada per unanimitat

15. Moció presentada pel grup municipal de Som Poble-CUP-PA en suport a la iniciativa legislativa popular per una llei del sistema educatiu de Catalunya.

Aquesta moció presentada per Ruben Suan del grup SP va traslladar al ple municipal la proposta de donar recolzament per part del Ple, a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que presenta una llei al Parlament de Catalunya que servirà de ser aprovada, per substituir l’actual llei de educació catalana, la LEC i la LOMCE legislació espanyola donat que no ninguna d’aquestes dos lleis, segons els seus impulsors, garanteixen en totalitat l’accés a l’educació publica. Aquesta ILP presentada l’Assemblea Groga que ha estat redactada amb el consens d’una bona part del mon educatiu, sota els principis de la democràcia, laïcitat, gratuïtat educativa, coeducació, no discriminació, i qualitat. Suan va defensar la proposta entra d’altres amb una frase clara i contundent “Si volem educar per la democràcia, hem d’educar en democràcia” i va recordar al govern local que la LEC va tenir fins a 5 vagues del mon educatiu.

Per part del govern Kenneth Martínez del grup PSC va estar d’acord en que la LOMCE va ser una llei no consensuada amb el mon educatiu i imposada per al govern del Estat Espanyol amb la seva majoria absoluta; una llei que va remarcar, renuncia a l’educació obligatòria fins als 16 anys i que esta d’acord en que s’ha de defensar.

Pel que fa a la LEC la va defensar argumentant que la llei va ser aprovada amb el consens de la majoria de grups del Parlament de Catalunya i que encara que te algunes mancances que amb la crisi s’han demostrat que s’han de canviar, no es necessària la seva derogació. Va proposar una esmena que a la moció afegint que un text on s’instés al Estat Espanyol a derogar la LOMCE.    

Pel que fa a SSP compartim la necessitat que s’estableixi una llei de educació que substitueixi la LEC.

Pel que fa a la resta del partits els partits espanyolistes a l’oposició, van defensar el seu no dient, PP no aprovarem una llei que insta a que no s’apliqui una llei orgànica; PXC nosaltres votarem no, per que cadascun ha de ser lliure de portar als seus fills on vulgui a estudiar, l’església estalvia calers a l'Estat amb l’educació concertada, CS Mai recolzarem la proposta que instin a no complir lleis, nosaltres volem un pacte nacional i recolzem l’educació trilingüe; nosaltres no recolzem el sistema d’immersió lingüística.

Jo per la meva banda parafrasejaré a de Ruben Suan dient “Si volem educar per la democràcia, hem d’educar en democràcia” i com ell va dir recordaré i “Qui vulgui escola privada que se la pagui”, crec que amb això queda clar el que penso.

La moció va rebre 4 vots a favor SP i SSP; 8 vots negatius de PXC, CS, PP i 9 abstencions del govern (PSC, CIU, ERC), no va ser aprovada

16. Moció presentada pel grup municipal de Som Poble-CUP-PA en contra del nou model de transport sanitari urgent.

Aquesta moció va ser presentada per Alfredo Valdivielso en nom del grup SP per denunciar les mancances del nou model de sistema distribució de les emergències, que pretén extrapolar el sistema de la província de Barcelona  a la nostra província, Alfredo va deixar clar que no es viable l’extrapolació per qüestions de  lògica bàsica, com ara que les distancies entre centres en una i un altre província no son les mateixes o que no hi ha la mateixa quantitat de centres en una o altre lloc.

Pel que fa al govern Ferran Trillas de CIU va defensar el vot contrari, basant-se en que encara no tenen elements per jutjar un model que porta en vigor 3 mesos i que per tant el govern s’abstenia.

Pel que fa a l’oposició SSP va donar el seu suport a la proposta per que està d’acord amb el plantejat per SP, CS va donar suport afegint que el 79,42 % de la activitat del SEM al Camp de Tarragona ho van fer unitats de suport vital i que el nou sistema havia retallat 25500 hores l’activitat, i PXC el va defensar dient que votarien a favor per que es bo per la ciutadania.

La proposta va ser aprovada per 12 vots a favor de SP, SPP, PXC, CS, PP i l’abstenció del Govern (PSC, CIU, ERC)

Jo per la meva banda crec que si com diuen des de SP, s’esta aplicant un model de la província de Barcelona al territori de Tarragona, sense tenir en compte les diferencies infraestructurals, estic d’acord amb ells.

18. Moció presentada pel grup municipal de Partit Popular d’impuls d’un pla de racionalització i modernització de gestió dels recursos humans a l’Ajuntament del Vendrell.

Presentada per Elisabet Rodriguez del grup del PP aquesta proposta pretén impulsar la creació d’una comissió per racionalitzar i modernitzar la gestió dels recursos humans de la administració local, per tal de tenir uns serveis amb mes eficaços i eficients.

Per part del govern Camila Barnades del grup del  PSC, va defensar que des de el govern, a partir del Novembre del 2015, es va començar a posar en marxa un pla de reorganització, avaluació, i optimització dels recursos humans, amb el principal objectiu de fer una avaluació del desenvolupament dels recursos humans integrats als objectius de les administracions, com de les persones, ja que aquesta avaluació es relaciona amb la millora de la gestió, com en la de les responsabilitats dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament.

Per part de la resta de l’oposició SP i SSP encara que no veia concreció va donar el seu vot favorable perquè compartia l’esperit de la moció,  PXC també encara que va votar a favor li va retreure al PP que no presentes aquesta proposta en els anys que va estar al govern.

La proposta va ser aprovada per unanimitat

Estic d’acord amb tenir uns ens que treballi per la racionalització i modernització dels recursos del nostre municipi, encara que crec que això fa anys que es devia haver fet i considero que les mancances en aquest aspecte son responsabilitat dels qui ara governa, per que van ser ells quins durant tots aquest anys ens han portat on estem ara.

19. Moció presentada pel grup municipal de Partit Popular en defensa de la Diputació de Tarragona i per tant de totes les Diputacions, Cabildos i Consells insulars i en contra de la seva desaparició.

Aquesta proposta presentada per Jero Merino del grup del PP posava sobre la taula, la necessitat de defensar les Diputacions, Cabildos i Consells insulars, davant del possible govern del PSOE amb CS al govern del Estat Espanyol i que comporta dintre dels acords la desaparició de les Diputacions. El representant del PP va defensar les diputacions dient “Son imprescindibles per combatre la despoblació”, “El Tribunal Constitucional les defineix com a components essencials la preservació de les quals es jutja imprescindible per assegurar els principis constitucionals” o “Son claus per la vertebració nacional”

En aquest cas per discrepància de vot l’Alcalde va dir que els partits del govern votarien per separat aquesta  moció.

SP va dir “un rotund no” i va afegir que els serveis que donen, es poden donar des de altres estructures més modernes, SSP van votar en contra, al·ludint a que era possible crear una arquitectura institucional més barata, ERC recolzar el dit per SP i SSP afegit que el seu grup vol unes administracions pròximes, racionalitzades, eficaces i eficients, CS va votar en contra titllant-les de ser cementiris d’elefants i PXC va votar en contra dient que eren institucions, obsoletes i caduques, CIU es va abstenir, encara que va recordar que el seu model és el de la Vegueria i PSC va votar a favor, i en l’explicació de vot va recordar que les si no existeixen les Diputacions hauran d’existir altres organismes similars que les supleixin.

La moció va rebre el vot favorable de 6 PP i PSC, els vots encontra de 12 SP, SSP, ERC, PXC, CS, i l’abstenció de 3 CIU

Jo estic d’acord en que les diputacions desapareguin i crec que necessitem un ens millor, més transparent i útil per als ciutadans.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local