Transport públic

Parades d’autobús, finestres d’oportunitat per comunicar amb la ciutadania perdudes a Vendrell

Parada de bus al Vendrell. Eix

Parada de bus al Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La revisió aquest estiu de les parades d'autobús escolar que hem estat fent des  de la Federació Xarxa Vendrellenca per estudiar la seva situació i determinar si  era necessari fer d'altres accions per aconseguir que es millorin, ha portat a  escriure aquesta reflexió sobre les parades de transport públic i el menyspreu  que es fa d'aquest espai de la via pública que és en realitat una finestra  d'oportunitat pel nostre municipi.

Una parada d'autobús és un espai que amb marquesina o sense, es converteix  en un punt de reunió diària de persones que tenen el mateix trajecte tant  d'anada com de tornada, aquest espai a la nostra vila com a d'altres de molts  municipis es poden aprofitar, per ficar publicitat monetitzant-lo; a la vegada que  es pot convertir en un espai on la mateixa administració pot informar el ciutadà  o al turista dels esdeveniments d'importància o informació útil. Per tant, sóc del  parer que una parada d'autobusos, és una finestra d'oportunitat per aquell que  estigui disposat a aprofitar-la per comunicar amb la gent, la qual l'equip de  Govern local està perdent amb el seu abandonament.

És per aquest motiu que no entenc la situació d'abandonament d'aquest  element de l'espai públic de la nostra vila, per part de l'equip de Govern local  liderat pel senyor Kenneth Martínez del PSC, que al mandat anterior va invertir  6000 euros dels més de 50 milions d'euros de pressupost per l'any. No puc  entendre com hem assistit a despeses milionàries com la del Tabaris - Plaça  Germans Trilles amb 7 milions d'euros gastats; els 2 milions d'euros que tenen  previst gastar a les rieres del nostre municipi per millorar-les o els 3 milions  d'euros que es volem gastar en fer un parc al Botafoc aquest any 2023, segons  va dir el senyor Christian Soriano del PSC a l'explicació del ple de novembre,  perquè com he dit abans aquest equip de Govern va gastar al mandat 2019- 2023 6.000 euros en parades dels 282.806.460,68 milions d'euros  pressupostats a tot el mandat. No puc està d'acord amb un equip de Govern  que ha abandonat la infraestructura incomplint el contracte de transport; la  normativa d'accessibilitat; el Codi de Consum de Catalunya o el reglament de  transport escolar.

Per aquest motiu, a més d'impulsar propostes i presentar denúncies davant  l'administració, reflexiono públicament recordant a l'alcalde de Vendrell que cal  complir amb la normativa i fer accessible a tothom el transport públic; cal  impulsar un sistema de parades de transport públic adequades i útils per  tothom; cal mantenir i dignificar aquest espai; perquè a les grans ciutats el  transport públic és un element clau pel seu desenvolupament, i per tant si  volem tenir una gran ciutat caldrà treballar per millorar-lo. Cal aprofitar les  finestres d'oportunitat que s'obren cada dia a les parades de transport públic en  comptes d'abandonar-les convertint aquest espai en brossa i donant una  imatge penosa de la nostra vila, autoritzada pel Govern al mig del carrer.

Finalitzaré recordant que el Codi de Consum de Catalunya considera que el  transport públic és un servei bàsic, és a dir, uns serveis de caràcter essencial i  necessaris per a la vida quotidiana i per tant caldria que ho recordes  l'ajuntament garantint una bona infraestructura de parades.

Antonio Garcia Leal 
President de la Federació Xarxa Vendrellenca
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local