Política municipal

El poder de la xarxa

Antonio Garcia Leal  . Eix

Antonio Garcia Leal . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil de tot allò que emmarca la retirada de les bandes sonores que tan de  problemes han generat al veïnatge de la província de Tarragona voldria escriure  aquest article a modo de reflexió sobre tot allò que ha envoltat aquest treball i que  ha demostrat que el treball en equip de lo societat civil organitzada, connectada  amb els representants del poble, han donat els seus fruits i han demostrat que el  poder de la xarxa funciona. 

Sobre la problemàtica que es plantejava a l’estiu davant els sorolls generats per les  bandes sonores, cal deixar palès que quan van començar a analitzar el problema,  ens veiem amb la dificultat de d’una lluita desigual, en un pairalisme amb la disputa  de David davant el gegant Goliat, les entitats veiem molt difícil que el Ministeri  recules davant d’una mesura que havia costat a l’erari 121.000 € i que llegides les  respostes que ens enviaven, quedava clar que la seva decisió era ferma. 

No obstant van posar sobre la taula el munt de defectes de forma en al qual s’havia  posat en marxa aquestes mesures com per exemple ficar bandes sonores sense  mesurar la contaminació acústica que generaven; la manca d’una normativa clara  d’aplicació per la instal·lació de bandes sonores; o la mesura estranyament  arbitraria de ficar bandes tan sols a 51 quilòmetres de la infraestructura. En la meva opinió ha sigut cabdal per la seva retirada la contaminació acústica tot i que el Ministeri diu que no es travessaven els límits de la normativa.

També voldria deixar palès en aquestes reflexions que no deixa de ser evident que tal com diu el títol d’aquest article, el poder de la xarxa ha sigut un element molt important a l’hora d’aconseguir una solució, donat que hi ha una demostració clara que quan la societat civil suma, amb la raó per bandera, ningú l’atura. D’altra banda cal dir que a més de tenir la raó hem sabut treballar en equip amb la representació del poble a la cambra on es dirimeixen aquestes qüestions, i el resultat com és evident ha estat clar, concís i contundent, David ha tornat a guanyar al gegant Goliat i això demostra el poder de la xarxa. 

Tancaré aquesta reflexió en clau local com no podria ser d’un altre forma, dient que hi ha partits polítics locals que porten els seus representants al Vendrell com si el poble fos un zoo i d’altres que els porten a escoltar els problemes de la gent. Cal  que els polítics tinguin molt clar que volen fer amb la seva representativitat a les  cambres i cal recordar-los que el poder de la xarxa cada vegada és molt més gran i  potent.

Sumen, construïm i guanyem recuperant l’espai perdut a traves del poder de la  xarxa.

Antonio Garcia Leal 
President de la Federació Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local