Rodalíes

La Generalitat rebutja rebaixar les tarifes de Rodalies al Garraf i al Baix Penedès

El Govern de la Generalitat va rebutjar el passat dimecres la modificació de les zones tarifaries del Baix Penedès i del Garraf. La sol·licitud, realitzada per la diputada Hortènsia Grau del grup parlamentari Catalunya Sí Que es Pot, proposava un alleujament econòmic a la ciutadania del Baix Penedès i del Garraf en els seus desplaçaments en transport públic per la comarca, una sol·licitud que no va prosperar degut al vot en contra del grup parlamentari de JuntsxSí i la abstenció de Ciutadans.

Les estacions del Baix Penedès, tant les de l’interior com les de costa, estan disgregades en les zones 5 o 6 del mapa de Rodalies, i les estacions del Garraf estan disgregades entre les zones 3, 4 i 5. La proposta de Catalunya Sí Que es Pot, articulada des dels territoris del Garraf i del Baix Penedès, hauria suposat una reducció del bitllet senzill de 0,80€ a les estacions de Cunit, Segur i Calafell, i de fins a 2,05€ a l’estació de Sant Vicenç de Calders. El grup parlamentari d’esquerres també va sol·licitar l’increment dels serveis nocturns, demanda que també va ser rebutjada.

No assumible

El grup parlamentari de JuntsxSí, han argumentat que tota la estructura tarifaria del territori s’ha d’analitzar dintre del marc de desenvolupament del projecte T-Mobilitat, garantint l’equilibri econòmic del sistema. El grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot va rebutjar aquesta esmena a la proposició, al·legant que el projecte T-Mobilitat contempla una privatització encoberta dels serveis de Rodalies, que comportaria un augment de la despesa del servei, i que aquesta reestructuració es basaria en criteris econòmics, i no en garantir un servei de transport públic de qualitat per a la ciutadania del territori.

Més de 5.000 persones agafen a diari el tren a les estacions del Baix Penedès

El regidor d’ICV de Cunit, Toni Martínez, lamenta que “un cop més el Govern de la Generalitat interposa criteris d’equilibri econòmic sense tenir en compte les limitacions pressupostàries de les famílies” i que “la mesura no fomenti el transport públic, a més d’atacar la fràgil economia de les famílies del territori, un territori amb una taxa d’atur del 24%”, a més remarca que “una família de tres membres no pot pagar 92,40€ per anar i tornar de Barcelona”. El coordinador comarcal d’ICV del Baix Penedès, Javier Ramos Panduro, afegeix que “el Govern de la Generalitat avantposa els interessos de les grans empreses per sobre de les necessitats dels veïnes i veïnes del territori, condicionant la reestructuració tarifaria a un projecte de privatització encoberta del servei de Rodalies com és la T-Mobilitat” a més, denuncia “el xantatge que aplica el Govern de la Generalitat, condicionant qualsevol reestructuració tarifaria a la cessió del servei a empreses com CaixaBank”

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!