MÀRQUETING I PUBLICITAT DIGITAL

El contingut és el rei

L'objectiu del màrqueting de continguts no és vendre, sinó comunicar-se amb els clients reals i els potencials

Tomas Prados 02-03-2017 10:56 Lectures 3074

Arxivat a:

Content Is King. Distribution is Queen. Internet

Content Is King. Distribution is Queen. Internet

La famosa frase que “el contingut és el rei” ha voltat pel món del màrqueting i ha generat molts debats sobre la seva veracitat. Sigui quin sigui el nostre posicionament en aquest debat, el que és segur és que durant el 2017 totes les agències tindran l'ull posat en el màrqueting de continguts.

 

Què és el màrqueting de continguts?

 

El màrqueting de continguts és un dels pilars del màrqueting d’atracció (inbound marketing o màrqueting entrant). Representa crear i distribuir material rellevant i de valor (articles d’opinió, publicity, publireportatges, reportatges, entrevistes, vídeos…) per un públic per tal d'atreure, capturar i mantenir el seu interès.

 

L'objectiu del màrqueting de continguts no és vendre, sinó comunicar-se amb els clients reals i els potencials. És més probable que un client compri o recomani algun dels vostres productes o serveis si considera que li aporta valor, que no pas que ho faci amb alguna altra marca que només genera impactes publicitaris.

 

Per això, els articles promocionats són una eina molt eficaç per tal que les marques puguin apropar-se al seu públic amb un missatge diferent als formats publicitaris convencionals, aportant valor a l’usuari mitjançant un contingut que es mantindrà actiu molt de temps i que ajudarà a millorar el seu posicionament SEO.

 

Quins beneficis pot treure el teu negoci del màrqueting de continguts?

 

El màrqueting de continguts fa possible connectar amb l'audiència, guanyar confiança i credibilitat i, augmentar les ventes i la fidelitat dels usuaris. Quanta més informació donem sobre el funcionament dels nostres productes i serveis, més confiança ens tindran i més segur se sentirà un potencial client a l’hora de contactar-nos o comprar el nostre producte.

 

Hi ha molt bon contingut publicat en pàgines webs que gairabé no tenen visites ni visibilitat. Per això, publicar-ho en un mitjà amb autoritat a la xarxa ajuda a posicionar-lo en les primers resultats dels cercadors i d’aquesta manera arribar als potencials clients quan necessitin els serveis relacionats amb el contingut. A més, es fa de forma sostenible en el temps, ja que els continguts queden per sempre. El fet d’enllaçar aquest contingut amb la vostra web, us permet aconseguir noves visites i us dóna l’oportunitat de mostrar tots els vostres productes i serveis.

 

Campanyes amb mitjans pagats i xarxes socials

 

Sovint pensem que tenir un contingut de qualitat és suficient perquè Google ho mostri en els primers resultats d’una cerca, o que publicant-lo al nostre Facebook o Twitter començarem a tenir moltes visites i potencials clients interessats en el nostre servei. Però sabem que això no passa habitualment, i sentim una gran frustració quan mirem el nombre de “likes” o el nombre de persones que han vist els continguts publicats al facebook. Per això, es recomanable que, si hem invertir diners i temps en crear un bon contingut, també ho fem en la seva promoció i distribució.

 

Una bona estratègia de màrqueting és apostar per una inversió combinada: d’una banda en la creació de continguts, i d’altra banda, en  campanyes pagades a mitjans per garantir una distribució, autoritat i posicionament a llarg termini, i campanyes a les xarxes socials en busca d’una difusió ràpida i massiva, tot i que efímera.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

TIC & Internet

Eix Diari

Eix Diari

Un blog de novetats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, dispositius mòbils, xarxes socials, màrqueting, comerç electrònic, publicitat, comunicació i moltes idees i notícies d’actualitat a Internet.

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No