Impostos municipals

Al fil de les ordenances fiscals

Antonio Garcia Leal 03-11-2017 18:02 Lectures 1076

Al fil de les ordenances fiscals proposades per el nostre govern local, he cregut convenient escriure aquest article, per  que no estic en absolut d’acord amb les propostes del nostre govern local, que passen per fer pujades a l’IBI i la taxa d’escombreries, en un moment en el qual els ciutadans, no estan per pagar mes impostos, per que encara no hem sortit de la crisi.

Pel que fa a la taxa de l‘IBI el primer que caldria destacar, es que ni tan sols el draconià Pla d’ajust, que porten aplicant  des de l’any 2012 per culpa del malbaratament dels fons del erari, per membres del PDCAT i del PSC contempla per al 2018 al quadre de la pagina 11 una pujada del 2 %. Aquest quadre diu que haurà de ser de 1,5 %. Aquest augment del 0,5 per damunt de les previsions, el tindrà que explicar el nostre Batlle.

D’altra banda caldria destacar que amb un any en el qual el nostre govern te ingressos extraordinaris provinents de la revisió cadastral i de l’ IBI de les autopistes, trobo estrany que ens facin pagar més, per que si tenen mes ingressos, haurien de com a minin pensar en la gent i no pujar.

D’altra banda esta la pujada del 10 % de la taxa d’escombreries, aquesta penso jo que es una pujada inacceptable, per que si estem on estem, es per una manca de politiques actives de conscienciació als ciutadans de les conseqüències  de no reciclar, i d’altra d’un sistema de recollida que no funciona. El Vendrell necessita aplicar el sistema Porta a Porta per reciclar més i com a mínim estancar el rebut de la brossa, però aquí, hi ha una manca de voluntat per part del govern i una empresa publico privada que depèn del consell comarcal que fa una feina que  deixa molt que desitjar.

Per tant penso que és molt necessari, que el nostre batlle i el seu equip de govern ens expliquin el perquè d’aquestes  pujades, per que sóc conscient que hi ha un altre forma de fer les cosses. Des de Esquerra Republicana, hem presentat una bateria d’emenes a les ordenances de 2018 que treballen en tres grans eixos, Famílies, Medi ambient i Comerç.

Nosaltres proposem baixar, l’IBI un 1% bonificacions a les vivendes qui instal·lin equipaments per l’estalvi energètic de  un 30% a un 50%; un altre forma de donar ajudes a les famílies nombroses i un augment dels ingressos mínims per accedir. Pel que fa al  comerç presentem propostes per donar impuls a traves de bonificacions al Impost sobre Instal·lacions construccions i Obres del  50%, o bonificacions del 50% en equips sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric. I per que no diguin en matèria d’ingressos vull destacar que proposem augmentar l’ IBI als pisos vuits dels grans tenidors. 

Antonio Garcia Leal
Membre de l’executiva local d’Esquerra Republicana de Vendrell

La taverna vermella

Antonio García Leal

Antonio García Leal

Un lloc per a la reflexió

http://tatarlak.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans