Ple municipal

El ple aprova iniciar els treballs per regular els habitatges d’ús turístic

Som VNG 07-02-2018 17:56 Lectures 189

El Ple del 5 de febrer va començar amb 9 punts de propaganda del govern, aprofitant els punts de donar compte per presentar plans d’acció sense cap actuació concreta. A banda d’aquest inici, el ple va tenir com a punt principal la pujada de les tarifes d’aigua, per tal d’assumir l’increment fixat per Aigües Ter Llobregat, principal subministradora de la Companyia d’Aigües de Vilanova. Sobre aquesta qüestió, el portaveu de Som VNG Enver Aznar va considerar que calia fer memòria sobre que havia passat amb ATLL, privatitzada l’any 2012 per Convergència i que just aquell any va pujar les tarifes un 40%. Per una altra banda, el regidor de la candidatura va qualificar de “tarifazo” la pujada del 11,88% d’enguany, assegurant que una vegada més “els interessos del capital privat estan per sobre del generals, i sobretot pel que fa als interessos de les ciutats i els municipis”. Tot i la crítica a aquesta forta pujada, Enver Aznar va expressar que “votar en contra, suposaria un forat als comptes de la nostra companyia pública”, ja que la companyia municipal depèn en un 95% de l’aigua que subministra ATLL. Per tant, per responsabilitat i coherència amb la defensa de la gestió pública dels bens comuns, Som VNG es va abstenir. Així mateix, va fer una crida a unir-se a les veus crítiques amb la pujada i sumar-se a iniciatives com l’Associació Catalana de Municipis per la Gestió Pública de l’Aigua, per fer força amb altres municipis.

En l’apartat de mocions, Som VNG va presentar conjuntament amb la regidora Ariadna Llorens, el regidor David Montes i el grup municipal d’ERC, una proposta per començar a treballar en la regulació dels habitatges d’ús turístic. La regidora Deborah Zimmerman, va alertar que aquest tipus d’allotjament, tot i presentar grans avantatges pel turisme familiar, comporta una sèrie de perills importants en no estar regulat. També va assenyalar que, tot i que la situació a la nostra ciutat no és tan greu com la de Barcelona, cal actuar abans que sigui massa tard. Per tant, la proposta que es portava a debat amb aquesta moció tenia l’objectiu de “regular el potencial creixement que aquesta activitat té a la ciutat, evitant concentracions excessives i totes les conseqüències negatives que se’n deriven del descontrol d’un mercat, que tendeix a l’especulació i a les pràctiques abusives”. Els treballs per elaborar aquesta normativa es realitzaran principalment en la comissió del POUM, després d’arribar a un acord amb el govern en el mateix ple.

Finalment, el grup municipal de Som VNG va denunciar la demagògia d’alguns regidors, que es dediquen a presentar mocions sobre temes sensibles per instrumentalitzar col·lectius vulnerables només amb interessos partidistes, sense plantejar cap proposta concreta  en les mocions que presenten, així com la reiteració en presentar com a noves propostes accions que ja es realitzen. De la mateixa manera, va criticar la costum de presentar mocions sobre qüestions que s’han de treballar en comissions informatives o plantejar com un prec, amb l’objectiu d’obtenir el minut de glòria davant les càmeres, empobrint el nivell de debat polític que hauria de tenir el ple.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No