Ple municipal

CiU i ERC presenten un pressupost electoralista i la CUP i Som VNG faciliten la seva aprovació

El PSC vota en contra del pressupost per la manca d’un full de ruta, per ser elaborat de forma excloent i amb poca transparència

PSC 01-08-2018 13:28 Lectures 2945
Roda de premsa d'ahir del grup municipal socialista de Vilanova i la Geltrú. PSC

Roda de premsa d'ahir del grup municipal socialista de Vilanova i la Geltrú. PSC

El debat del darrer ple de juliol es va centrar en la proposta de pressupost presentada pel govern de PDECAT-CIU- ERC; que es va aprovar amb els vots del govern i gràcies a l’abstenció dels grups de la CUP i SOM, que tot i que el van qualificar de continuista i de poc social, van facilitar-ne la seva aprovació, sotmetent-se a l’estratègia electoral de CIU-ERC, tal i com va recordar la portaveu del grup socialista Teresa Llorens, ja que es presenten quan queden 4 mesos efectius per poder-los executar i a 9 mesos de les eleccions municipals.

La portaveu socialista ha recordat l’estratègia de CiU a la que s’ha sumat ERC, de que un cop expulsats els regidors socialistes, desprès d’haver donat compliment a gran part dels acords del pla de mandat, i fins i tot havent elaborat una primera proposta de pressupost que en el moment de l’expulsió del PSC ja s’havien estudiat les propostes que feia la oposició, es prioritzaria un front municipal amb els grups independentistes per treballar el dia a dia, incloent el debat del pressupost en les negociacions que hi havia amb la CUP i SOM Vng, que en facilitar aquest pressupost resten sense credibilitat les seves crítiques. Debat del que s’exclou el PSC i amb el que no se’l té en compte.

El PSC va recordar que aquest pressupost no respon a cap full de ruta,  és simplement una suma o canvi de partides o l’increment d’altres ja existents, sense acompanyar-lo de cap projecte de ciutat, més enllà del pacte electoralista de CiU i ERC, a on els primers han fet cessions en qüestions que fins fa uns mesos eren innegociables, com la gestió de residus i estudis que ara es proposen, tot per tal de mantenir-se en els càrrec, i ERC per continuar amb la seva precampanya electoral, aquest cop amb el suport de CUP – SOM.
Llorens ha recordat com des de fa setmanes s’ha exclòs volgudament al PSC, grup municipal amb més regidors, de la voluntat d’arribar a acords per treballar per la ciutat, prova d’això és que no s’ha tingut el Pressupost fins una setmana abans del Ple i el debat s’ha reduït a una trucada del govern.

Una absència de diàleg i transparència que es repeteix novament després de presentar als darrers plens una  modificació de crèdits amb un pressupost encobert o l’intent d’augmentar el cost dels sous del govern. Ara sorprèn que la regidora d’Hisenda després de perdre dos punts importants reclamés generositat i obertura a tothom.

Llorens ha lamentat la poca transparència en el debat, sempre s’havia debatut el pressupost en la comissió d’Hisenda i també cada regidor explicava el pressupost de la seva àrea de responsabilitat en cada una de les comissions corresponents. Aquest cop només se n’ha parlat en la d’hisenda i sense explicar en detall les propostes i projectes que hi ha darrera cada partida.

Des del grup municipal es farà un seguiment de l’execució del pressupost denunciant contradiccions, com l’augment de partides de neteja i manteniment de ciutat, que precisament ERC va rebutjar l’any passat, tot i la necessitat i mancances evidents que hi ha, o altres que serviran per continuar amb la campanya electoral del govern. Des del PSC no donarem suport a cap política que formi part de l’estratègia electoralista de CiU-PDECAT-ERC des de l’ajuntament.

En un altra ordre de coses el regidor Gerard Llobet ha celebrat l’aprovació del nou Reglament de Participació Ciutadana, un altre dels aspectes debatuts, que també està inclosa al pla de mandat pactat pel PSC, i que es va començar a treballar l’any 2016 amb una comissió de debat de tots els reglaments municipals, d’aquesta forma, l’equip de govern continua gestionant les propostes del PSC com els punts debatuts a l’àrea de territori referents a la gestió d’espais naturals o una modificació puntual del Pla General per tal d’ajustar els usos dels equipaments municipals i obrir-ne de nous, com la possibilitat de fer albergs o estades.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No