Ple municipal

Som Vng reitera el seu vot contrari a la privatització de l’enllumenat públic

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La candidatura es reitera en els seus arguments, bàsicament perquè res ha canviat des de fa dos anys.

El primer Ple desprès de les vacances estivals va tenir un horari conciliador per a la vida, més pel nombre de punts a debatre que per voluntat de fer-ho possible.

Com a punt destacable es va proposar la privatització del serveis d’enllumenat públic del municipi. Som VNG sempre ha expressat la mateixa postura, contrària a totes aquelles polítiques que suposen una pèrdua de sobirania i sobretot en el cas de l’enllumenat que porta intentant resoldre’s des del maig de 2016. Deborah Zimmerman, regidora del grup, es va reafirmar en els arguments que ja va expressar en les vegades que s’ha presentat al ple la proposta, bàsicament perquè res ha canviat des de fa dos anys. Així doncs, va afirmar que l’enllumenat es troba en un clar estat de degradació, de la mateixa manera que va expressar que “qualsevol podria pensar que aquesta degradació no és només fruit del pas del temps, o de manca de recursos, o d’una gestió negligent, sinó que existia una clara intenció per acabar privatitzant-ho”.

El Govern municipal, va criticar la regidora Zimmerman, “enlloc d’estudiar, amb temps i previsió, un pla de renovació progressiva, tècnica i econòmicament viable per poder assumir-ho des de la institució, opta per la privatització del servei”, adduint que «no hi ha més remei». Però una privatització sempre és més cara perquè a més de pagar pel cost de la pròpia renovació i dels treballs de manteniment pròpiament dits, va explicar la regidora, “pagarem l'IVA de les factures - un percentatge molt major al de qualsevol crèdit - i el benefici industrial de l'empresa contractista, que evidentment és el seu negoci”. Pel que fa a les condicions en les que es presten els serveis privatitzats, va expressar que “hem de tenir presents les derivades de la precarietat laboral del personal contractat per aquestes empreses, perquè aquest personal també és ciutadania vilanovina i nosaltres entenem que no només hem de vetllar per generar ocupació, sinó que està a les nostres mans que l'ocupació promoguda des de l'Ajuntament sigui de qualitat”.

Pel que fa al tipus d’empresa que pugnaran pel contracte, Deborah Zimmerman va assegurar que “només grans empreses nacionals i multinacionals són capaces de presentar-se a la licitació d'un contracte a 15 anys per més de 16 milions d'euros i ja hem après bastant sobre com tracten aquestes empreses al personal”.

Ampliant la informació donada durant la sessió, cal tenir en compte que seran només aquestes empreses les que es beneficiaran econòmicament del contracte, ja que l’estalvi energètic revertirà només en els beneficis empresarials, i una bona part de les inversions es perdran, ja que segons l'estudi de viabilitat, es calcula que les noves lluminàries led es van usar durant unes 4000 hs anuals, de manera que quan acabi el contracte, estaran obsoletes i caldrà canviar totes en poc temps, o sigui: quan recuperem la gestió municipal del servei, després de al menys els propers tres mandats, l'Ajuntament haurà de fer-se càrrec de tornar a reemplaçar les lluminàries, mentre l'empresa contractista s'haurà beneficiat durant 15 anys.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local