Inundacions

L’Ajuntament de Vendrell i les zones inundables

Imatge de les inundacions que es produeixen a Coma-ruga. Eix

Imatge de les inundacions que es produeixen a Coma-ruga. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil de la declaració de zona inundable de la avinguda Brisamar del nostre municipi, m’agradaria escriure aquest article d’opinió dient el que penso sobre aquesta declaració que el regidor d’urbanisme va fer pública fa uns dies al programa de televisió del Vendrell, Per què?.

El primer que caldria dir és que és una actitud valenta la d’aquest regidor que després de portar quasi 4 anys assegut a la cadira de regidor d’urbanisme i de passar per molts temporals de pluja i de mar, decideix fer públic que no s’havia declarat zona inundable aquesta zona del municipi, per que això porta implícit el reconeixement que la seva tasca en aquesta matèria, ha sigut nefasta.

El que deixa palès aquesta declaració de zona inundable d’aquesta punt del  nostre municipi, és que es constata l’abandonament per part de l’ajuntament de Vendrell dels veïns i veïnes de Coma-Ruga, donant oxigen  a aquells que pensen que la separació del Vendrell, per recuperar l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders és necessari, donat que aquest és un bon i sòlid argument per a tots els afectats, de que el millor és marxar, i tenir un govern propi que es preocupi per ells.

Pel que fa a les mesures que vol tirar endavant el regidor d’urbanisme crec que fer un estudi d’aquest tipus és fonamental i així ho creiem a Esquerra Republicana, al juny de 2017 quan van presentar una proposta al ple municipal demanant que es fes un estudi de viabilitat tècnica i econòmica de la construcció d’un dipòsit d’aigües pluvials a la zona per minimitzar els efectes dels temporals de pluja, aquesta mesura es va aprovar a aquell ple per unanimitat, i tot i que al novembre hauria d’estar feta, no tinc constància que s’hagi fet i el més sorprenent com sempre, és escoltar al regidor a la televisió el Vendrell dir, que ara que s’ha inclòs com a zona inundable aquest punt al llistat del ACA, es demanaran diners per fer un estudi, i llavors hem pregunto jo. Per que no s’ha tirat endavant la proposta que els representants del poble que per unanimitat van aprovar al ple de juny de 2017? era una qüestió de diners?. D’altra banda aquest moció aprovava moltes més coses importants, que no sabem si s’han fet, com per exemple fer un mapa de zones inundables de la nostra vila, o que es fes l’estudi de pendents de les vivendes de l’avinguda Brisamar, que jo personalment no he vist, tot i que he demanat a traves d’un escrit a l’ajuntament. Molt probablement acabarem al GAIP o al Sindic, per incompliment de la legislació en matèria de transparència.

Però per parlar d’inundacions i de les seves conseqüències, tenim al nostre Batlle que a televisió de Vendrell va dir que fer un dipòsit de recollida d’aigües pluvials “era una proposta megalítica” referint-se a la construcció del dipòsit d’aigües pluvials de la plaça de les Palmeres, un sistema de recollida d’aigües pluvials que mai ha funcionat des de la seva construcció al 2006 i això ho reconeix el nostre Batlle a la televisió, tot i que la seva construcció es va fer amb l’única finalitat de recollir aigües pluvials a la zona, i va tenir un cost al erari públic de quasi tres milions d’euros. No obstant, el que el nostre Batlle titllava de megalític al per què? de febrer de 2017, havia quedat aprovat al pla d’inversions de la nova empresa d’aigües mixta al desembre de 2016 i el que va seguir sent megalític, fins que un canvi de criteri del nostre Batlle al setembre de 2018 a les noticies de RTV Vendrell, surt dient que és una opció més. En qualsevol cas això constata la manca d’interès real sobre aquesta problemàtica i fa la quadratura amb aquesta declaració de zona inundable d’un punt que s’inundava molt probablement, des de que el nostre batlle portava pantalons curts i ha plogut molt des de les hores.

Entrant a fons a la proposta que ha fet el regidor d’urbanisme, el primer que cal dir és que hem sorprèn que ara tracti de descartar una obra que ell mateix va aprovar al desembre de 2016 a traves del pla d’inversions de l’empresa mixta, i del que existeix un projecte guardat en algun lloc secret de l’ajuntament que ningú ha vist, menys ells. El segon i definitiu que de dir de forma clara i concisa al govern del Vendrell és, menys anuncis a la televisió de Vendrell i més treball de camp real, facin aquest estudi, i trobin una solució real als problemes del Brisamar d’una vegada per que els veïns i veïnes de zona no mereixen viure al Vendrell del segle XXI, angoixats cada vegada plou.

Antonio Garcia Leal
Portaveu de la Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local