Coronavirus

Comunica l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes?

ERC Sant Pere de Ribes 24-04-2020 10:13 Lectures 620
Web de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Eix

Web de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Eix

Aquests dies de pandèmia i confinament estan sent difícils per tothom. També pel govern socialista de Sant Pere de Ribes que està reaccionant a una situació inèdita. Intenten respondre als problemes de la ciutadania de forma telemàtica, però hi ha moltes mancances que no fan més que allunyar l’Ajuntament de la ciutadania.

Les crisis, siguin del caràcter que siguin, no deixen de posar més en evidència les mancances que tenen les administracions. En aquests dies que ens veiem obligats a comunicar-nos a distància, el govern del PSC no està a l'altura, doncs molts ciutadans que han intentat fer tràmits o seguir informats estan trobant-se amb dificultats que no tenen a veure amb la crisi del Coronavirus sinó amb una pèssima comunicació de la nostra administració.

El confinament podria ser molt diferent si tinguéssim Ràdio Ribes en funcionament. La població podria seguir connectada, el nostre teixit cultural podria participar-hi i podria ser un lloc on posar en comú la informació institucional amb la ciutadania que aquests dies està mostrant la seva originalitat i solidaritat als balcons del nostre municipi. El poble vol continuar compartint i una ràdio local en aquests dies faria molt servei per mantenir el caliu de la nostra comunitat.

La publicació periòdica gratuïta de l'Ajuntament, El Comú,  fa un any que no es publica. Aquesta publicació podria servir aquests dies per informar a la ciutadania de tots els tràmits i ajuts i donar peu a què govern i oposició donessin el seu parer de com s'estan aplicant. Aquest butlletí no només es publica en paper sinó que també s'edita en PDF i pot arribar ràpidament a totes les llars si hi ha la voluntat política.

Les xarxes socials de l'Ajuntament són l'exemple de com es desvirtua la informació. En la gestió comunicativa del Coronavirus, l'activitat institucional a xarxes hauria d'estar reservada a informació de servei. En canvi, ens trobem en el fet que s'ha seguit un criteri poc ortodox on s'han barrejat publicacions importants amb anuncis de comerços particulars i fins i tot comunicacions kafkianes que van des del Ratoncito Pérez i l'angelet de les dents a diplomes de bon confinament. El PSC no té una línia clara sobre què ha de publicar a les xarxes l'Ajuntament i això complica que els veïns puguin fer un correcte seguiment de les informacions importants.

La pàgina web de l'Ajuntament és molt complicada d'entendre i tramitar qualsevol gestió es fa lent i tediós. És una web amb un disseny desfasat que no ha acabat de funcionar bé des de fa temps i ara, quan realitzar tràmits de forma telemàtica és la norma, no fa més que dificultar el dret de la ciutadania a l'accés a la informació de l'administració local. D’altres ajuntaments com Vilanova i la Geltrú fa anys que disposen d'una aplicació mòbil per informar i tramitar telemàticament la qual cosa també seria extremadament útil en la situació actual.

Totes i cadascuna d'aquestes mancances no han sorgit ara. Estaven latents en una mala planificació de la comunicació i l'accessibilitat per part del govern del PSC. És veritat que durant els darrers anys han treballat molt bé la comunicació personalista de l'alcaldessa Abigail Garrido; regalant-li minuts d'or, gravant desenes de vídeos i catapultant-la com l'estrella protagonista de la gestió municipal. No obstant, la ciutadania no necessita símbols, necessitem que l'Ajuntament pugui informar correctament i pugui oferir totes les eines i tràmits per ajudar-la en aquests temps difícils.

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No