Impostos municipals

Manca de previsió del govern municipal per facilitar un calendari de pagament d'impostos

Junts del Vendrell vol posar de manifest la manca de previsió del govern municipal de la ciutat a l’hora de facilitar un calendari de pagament del segon termini dels impostos de l’IBI i la taxa d’escombraries municipals.

El passat 13 d’octubre l’Ajuntament del Vendrell va realitzar el cobrament de la taxa d’escombraries i l’IBI corresponent al segon trimestre. Malgrat que el calendari fiscal de BASE marcava el dia 2 de novembre com a data límit, aquest avançament a l’octubre ha comportat que s’hagin gairebé sol·lapat el pagament complet d’aquests impostos, després que el govern municipal ajornés al setembre el cobrament del primer termini.

Aquesta situació ha comportat que moltes famílies hagin tingut dificultats per abonar els impostos en un termini de temps tan curt. Si bé la situació sanitària, social i econòmica provocada per la COVID-19 ha comportant la presa de decisions extraordinàries com la d’ajornar el pagament d’impostos, calia que el govern municipal preveiés que el segon termini de pagament d’aquests fos també aplaçat fins el màxim que permetés el calendari fiscal anual de l’Ajuntament. De nou, el tripartit que governa la ciutat, amb el PSOE i Cs al capdavant, a més de la regidora no adscrita, posa de manifest la seva incompetència a l’hora de donar resposta a les necessitats de les vendrellenques i vendrellencs.

Des de Junts pel Vendrell denunciem la manca de visió i cura respecte la gestió d’aquests impostos. El govern municipal hauria d’actuar com a una administració que procuri perquè tots els seus conciutadans disposin de les màximes possibilitats de pagar els impostos sense que comportin un desequilibri de les finances de les famílies vendrellenques. Aquesta manera d’actuar, despreocupada i sense preveure les conseqüències de decisions com la d’aplaçar parcialment el pagament d’impostos, és un nyap més de la gestió econòmica d’aquest govern.

Des de Junts pel Vendrell proposem que es dugui a terme una campanya d’informació a la ciutadania perquè es promogui el pagament fraccionat mensualment o trimestral de tots els impostos municipals i que, d’aquesta manera, les famílies puguin preveure les despeses d’una forma més adequada, sense sorpreses ni depenent de la manca de previsió de la gestió del govern municipal.

També et pot interessar