Autisme

ERC lamenta el cop de porta del govern en impulsar millores per fer una Vilafranca més inclusiva

El govern de JXV-PSC va rebutjar la moció presentada per Esquerra Republicana sobre mesures concretes per millorar la vida de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La moció dels republicans posava sobre la taula propostes per facilitar el dia a dia de les persones amb autisme amb mesures que no requerien d’un gran impacte econòmic per l’Ajuntament, com ara pictoritzar els passos de vianants o que la Nau comptés amb activitats inclusives, però que representaven un pas endavant per fer de la ciutat un municipi molt més inclusiu. El govern, però, hi va votar en contra.

Durant el Ple del mes d’abril va quedar demostrat, de nou, que el govern sociovergent vilafranquí no és ni tan sols capaç d’aprofitar les oportunitats. Davant una proposta en positiu i acordada amb el col·lectiu que feia ERC per millorar la vida de les persones amb TEA, el govern va oposar-s’hi argumentant que totes les accions que portava la moció dels republicans “ja s’estan fent”. Una afirmació que la regidora Montse Espinosa posa en entredit ja que “potser ho tenen pensat fer, però no hi ha cap de les mesures que proposàvem i que significava una millora per la vida de ciutadans i ciutadanes de Vilafranca que s’estigui aplicant”.

Els republicans lamenten que el govern de JXV-PSC rebutgi sistemàticament les propostes que es porten al ple, amb l’argument de “ja ho estem fent”. Espinosa afegeix que “quan portem gairebé mig mandat esgotat, resulta que el govern segueix intentant justificar la seva inacció amb la cantarella de “no hi podem votar a favor perquè ja s’està fent. I la majoria de vegades, és fals”. Espinosa remarca que “davant les desigualtats no s’hi valen excuses”.

En aquest sentit la regidora republicana apunta, altres “ja ho estem fent” dits pel govern, com ara un pla de carrils bici com cal; la restauració de la Creu de Santa Digna; l’execució del pla de rescat econòmic amb motiu de la crisi sanitària; o com es va visualitzar al ple, amb la demanda de pictoritzar els passos de vianants per a fer-los més segurs per a persones amb TEA o casals d’estiu inclusius. Tot d’accions que queden sepultades en el “ja ho estem fent” i que segueixen quedant pendents.

Aquesta forma de governar tirant pilotes fora i rebutjant tota proposta de millora, és una forma de governar que “empobreix la vila i fa perdre oportunitats a la ciutadania”. Un govern amb la mínima determinació i que posés els interessos de la ciutadania al davant de tot, apunten els republicans, “hauria fet seva la proposta i hauria senyalitzat els passos de vianants abans del ple. Un govern amb la mínima ambició hauria fet seva la nostra proposta i hauria accelerat tot allò que hi tingués a veure, encara més si se suposa que tot estava previst per ells”. El partidisme extrem que mostra el govern fa que en lloc de sumar, resti.

Espinosa reitera que les excuses del govern només li serveixen per blanquejar la seva inacció al ple, ja que “malauradament haurem d’esperar a veure quantes de les accions que el govern assegura tenir en marxa actualment per a millorar l’entorn per a persones amb TEA es tradueixen en alguna cosa més que una excusa”.

Des d’Esquerra es remarca que estan a disposició per ajudar al govern a superar la dinàmica d’inacció actual, a superar la mandra que el limita i que comença a tenir cada cop més conseqüències negatives per al conjunt de la societat vilafranquina, amb l’objectiu que ningú quedi enrere, i malgrat la porta tancada del govern “seguirem presentant totes les iniciatives, mocions, idees i el que calgui per a aportar una visió constructiva”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!