Ple municipal

El ple aprova les dues mocions d'ERC Calafell

La primera d'elles és per tal de fer un reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal, una situació molt invisibilitzada per la societat i que, malauradament pateixen moltíssimes famílies en silenci i la qual, va ser aprovada per unanimitat. Entre els acords adoptats al ple hi ha la de dotar un espai de suport i confort a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal en forma d'espai físic al cementeri municipal i d'altres estratègies d'acompanyament, fer-ne difusió a través dels canals de comunicació, donar suport a les associacions que treballen en aquest sentit i, que el 15 d'octubre, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, il·luminar el Castell amb llum blanca.

La segona moció és a favor de la diversitat sexual i de gènere i per la igualtat de drets de les persones LGTBI i, va ser aprovada per majoria absoluta amb l'abstenció del regidor no adscrit Javier Álvarez. Per molt que es tracti d'un tema recurrent, encara veiem situacions d'homofòbia i d'assassinats només perquè pertanyin al col·lectiu LGTBI com va ser el cas del Samuel. Vivim en una societat per la qual encara s'ha de treballar i molt, per tal que aquestes persones no pateixin desigualtats. Entre els acords adoptats hi han els d'incrementar els recursos tècnics i econòmics pel desenvolupament de polítiques per la diversitat sexual i de gènere, ampliant el pressupost municipal en matèria de polítiques LGTBI, desenvolupar polítiques efectives d'erradicació de la LGTB-fòbia amb recursos d'informació i atenció, formació i sensibilització, que facin de les nostres ciutats i pobles espais segurs per a la diversitat sexual i de gènere en totes les seves manifestacions, desplegar estratègies per a la promoció de drets laborals i garantir habitatge social immediat per a persones LGTBI en situacions de LGTB-fòbia i que estan vivint en condicions de precarietat de l'habitatge.

El portaveu i regidor del grup municipal d'ERC Calafell, Carles Martin, s'ha mostrat molt satisfet per la resposta del consistori i ha indicat que "és un orgull veure com dues propostes que tot i que són marc i que hem estat treballant moltíssim per a la ciutadania, s'aprovin i obrin un debat de la necessitat que hi havia en aquests ambdós aspectes".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!