Eleccions municipals 2023

Neix la plataforma Impulsem el Penedès amb l'objectiu de convertir-se en un partit polític a les properes municipals

La plataforma va sorgir arran de la inquietud de diversos alcaldes vinculats al PDCat i Junts per la falta de respostes del Govern i dels seus propis partits

Neix la plataforma Impulsem el Penedès amb l'objectiu de convertir-se en un partit polític a les properes municipals. Ramon Filella

Neix la plataforma Impulsem el Penedès amb l'objectiu de convertir-se en un partit polític a les properes municipals. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La plataforma “Impulsem el Penedès” ha començat a caminar de manera formal després d’un acte de presentació a l’Escorxador de Vilafranca al que van assistir nombrosos alcaldes de municipis de la vegueria. La plataforma va sorgir arran de la inquietud de diversos alcaldes vinculats al PDCat i Junts per la falta de respostes del Govern i dels seus propis partits en relació a les necessitats i demandes de les comarques que formen la vegueria (Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf).

Les cares visibles d’aquesta nova iniciativa política de caire municipalista són alcaldes com ara Jaume Casañas (Cunit) o Xavier Ramos (Castellví de la Marca) i el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf i també alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès i compta amb el suport de diversos alcaldes i entitats. L’objectiu de la plataforma és convertir-se en partit polític i presentar-se amb unes sigles encara no especificades a les eleccions municipals del maig de l’any que ve.

L’acte de presentació de la plataforma va omplir de gom a gom la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca. Entre els assistents s’hi van poder veure els alcaldes de Vilafranca, Pere Regull o d’Igualada, Marc Castells i també d’un bon grapat de municipis, en especial de l’Alt Penedès. Sant Pere de Riudebitlles, Sant Llorenç d’Hortons, Guardiola de Font-rubí, Puigdàlber, Santa Fe del Penedès, Pacs del Penedès o Subirats, entre d’altres, van estar representats pels seus màxims responsables polítics. Igualment, representants de formacions polítiques i de municipis anoiencs com ara Vilanova del Camí van afegir-se a la cita.

El president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sergi Vallès, va explicar que “l’objectiu de la plataforma és donar veu i força a la vegueria i sumar esforços per tal que les nostres demandes siguin escoltades. Anem més enllà del món polític i volem implicar tots els actors socials i econòmics que s’hi vulguin sumar”. Durant la presentació, es van posar exemples com els de la MAT o el de la implantació de parcs fotovoltaics com a mostres de la poca sensibilitat del Govern en relació al territori i les necessitats que tenen els municipis que en formen part.

“Impulsem el Penedès” s’ha posat en marxa també a les xarxes socials i busca nous recolzaments tant del món polític com del món associatiu. La idea de “teixir complicitats” es va remarcar molt durant la presentació a l’Escorxador de Vilafranca. També es va posar damunt de la taula la necessitat de crear una vegueria potent i ambiciosa per evitar rebre l’impacte de les àrees metropolitanes de Barcelona i de Tarragona. La presència i el suport que poden donar els alcaldes de dues de les quatre capitals de la vegueria (Vilafranca i Igualada) atorga al nou moviment municipalista una gran força d’inici.

En els propers mesos, la plataforma anirà donant a conèixer el seu nou projecte polític al conjunt de la vegueria amb l’objectiu “que els 77 municipis que en formen part s’hi afegeixin”. També caldrà veure com s’acaba formalitzant la seva concreció en un nou partit polític que es presenti a les eleccions municipals de l’any que ve.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local